AA Drink NK Indoor Senioren

27 februari 2016 - 28 februari 2016, Omnisport te Apeldoorn

Door Agenda

Na twee weekenden NK Indoor met eerst de Meerkampers en Masters en vervolgens de Junioren, staan komend weekend 27 en 28 februari 2016 in Omnisport Apeldoorn de AA Drink NK Indoor voor senioren op het programma. Tijdens deze kampioenschappen staat de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek aan de start van hun strijd om de gouden, zilveren en bronzen medailles op 24 disciplines. Voor atleten die hun vizier hebben gericht op de WK Indoor in Portland (17 tot en met 20 maart), is dit tevens de laatste mogelijkheid om aan de limiet te voldoen. Voor dit WK Indoor hebben zich inmiddels 8 Nederlandse atleten gekwalificeerd; het volledige Nederlandse Team dat naar Portland afreist, wordt volgende week bekend gemaakt door Ad Roskam, technisch directeur Atletiekunie.

Zaterdag 27 februari

De openingsdag van de NK indoor senioren bestaat voornamelijk uit kwalificatie wedstrijden, maar er staat ook een aantal mooie finales op het programma. Rond de middag starten de dames met polsstokhoogspringen. Een onderdeel om naar uit te kijken, met Rianna Galiart die onlangs in Gent de EK limiet sprong, en Femke Pluim (AAV’36): kan zij haar Nederlands Record wederom aanscherpen? Verder worden de titels verdeeld bij het hoogspringen mannen, het verspringen, kogelstoten en 3000 meter bij de vrouwen.

Aan het einde van de dag barst het sprint geweld los in Omnisport, de finales van de 60 meter bij de mannen en de vrouwen. Het klapstuk van de dag en reden genoeg om naar Omnisport te komen! Bij de mannen neemt vrijwel de gehele selectie voor de 4×100 meter het tegen elkaar op, inclusief Churandy Martina, die zijn indoorseizoen al sterk begonnen is. Bij de vrouwen komt regerend wereldkampioene op de 200 meter Dafne Schippers in actie. Sprintsters Jamile Samuel (Phanos Amsterdam), Marit Dopheide (Groningen Atletiek), Naomi Sedney (Illion Zoetermeer), AA Drink Talent Eefje Boons (Daventria, Deventer) en meerkampster Nadine Visser (SAV, Grootebroek) gaan de strijd met haar aan.

Zondag 28 februari

De tweede bomvolle atletiek dag met vele spannende finales. Het programma start met de finale van het hoogspringen; waar meerkampster en Nederlandse recordhoudster Nadine Broersen (Sprint Breda) een poging doet om naar de titel te springen. Bij het polsstokhoogspringen komt AA Drink talent Menno Vloon (AV Lycurgus, Krommenie) in actie. Ook Ignisious Gaisah doet vandaag een poging tot de WK Limiet op zijn onderdeel en moet daarvoor naar 8,18 meter springen. Thijmen Kupers (Groningen Atletiek) is al zeker van deelname aan de EK Atletiek in Amsterdam, en gaat hier zijn titel verdedigen op de 800 meter. Lisanne de Witte plaatste zich afgelopen weekend in Glasgow voor de WK indoor en staat hier in Apeldoorn eveneens aan de start van de 400 meter. Bij de 800 meter bij de vrouwen zijn Sifan Hassan (Eindhoven Atletiek) en Maureen Koster (Phanos Amsterdam) de twee grootste namen. Op de horden races wordt een mooie strijd verwacht, bij de mannen nemen Gregory Sedoc (AAC Amsterdam) en Koen Smet (Phanos Amsterdam) het tegen elkaar op. Bij de dames gaan meerkampsters Nadine Visser (SAV, Grootebroek) en Nadine Broersen (Sprint Breda) de strijd aan met de specialisten, onder wie AA Drink Talent Eefje Boons (Daventria, Deventer).

Voor meer informatie, tickets en de volledige deelnemerslijst kun je terecht op www.atletiek.nl/aa-drink-nk-indoor-senioren.


 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?