AA Drink NK Indoor senioren in het teken van Belgrado

11 februari 2017, om 11:15, Omisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55, Apeldoorn

Door Agenda

Aanstaand weekend (11 en 12 februari) vinden in Omnisport Apeldoorn de AA Drink Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek voor Senioren plaats. Enkele topatleten hebben al de limiet voor de EK Indoor in Belgrado (3 – 5 maart) op zak, maar een flink aantal zal proberen zich te kwalificeren voor dit atletiektoernooi. De atleten die zich nog moeten plaatsen, hebben daar na deze NK nog 1 week voor.

Spektakel op de 60 meter horden
Ondanks het feit dat een aantal toppers dit indoorseizoen niet in actie komt, staat er nog genoeg kwaliteit aan de start. Eén van hen is Europees kampioene Anouk Vetter (AV Sprint, Breda) die start op de 60 meter horden, kogelstoten en verspringen. Kersvers Nederlands kampioene vijfkamp Nadine Visser (SAV, Grootebroek) doet mee op de 60 meter horden (waarvoor zij de EK indoorlimiet al op zak heeft) en verspringen. Vooral op de 60 meter horden krijgen beide dames stevige concurrentie van de van veel blessures teruggekeerde Sharona Bakker (Lycurgus, Krommenie) en de halve finaliste van het EK in Amsterdam, Eefje Boons (Daventria, Deventer).

Een nieuwe indoor kampioene op de 60 meter
De afwezigheid van Schippers betekent dat de 60 meter voor dames voor het eerst sinds 2011 een nieuwe kampioene krijgt. De grootste kanshebster op de titel is op papier Naomi Sedney (ARV Ilion, Zoetermeer) en daarbij zal ze voornamelijk concurrentie krijgen van tieners. Tasa Jiya (Lycurgus, Krommenie) pakte outdoor al 2 medailles en de seizoensranglijst wordt aangevoerd door juniores.

Op de 60 meter voor mannen is de titelverdediger wel van de partij. Olympiër Solomon Bockarie (ARV Ilion, Zoetermeer) gaat voor een tweede titel op rij, maar hij zal af moeten rekenen met onder andere Giovanni Codrington (Groningen Atletiek) en Jorén Tromp (Haag Atletiek), die in Rio de Janeiro ook van de partij waren.

Reeds gekwalificeerde atleten EK Indoor Belgrado
Daarnaast zijn enkele andere atleten, die zich al geplaatst hebben voor de Europese Kampioenschappen 2017 in Belgrado, in Apeldoorn te bewonderen. Zo start Liemarvin Bonevacia (Rotterdam Atletiek) op de 400 meter voor heren, Lisanne de Witte (AV Trias, Heiloo) op de 400 meter voor dames, Sanne Verstegen (Rotterdam Atletiek) op de 800 meter voor dames en Melissa Boekelman (Prins Hendrik, Vught) op het kogelstoten voor dames. Nadine Broersen (AV Sprint, Breda) heeft al een uitnodiging voor de vijfkamp tijdens de EK op zak, maar start in Apeldoorn alleen op het onderdeel hoogspringen.

Verder verschijnen verschillende atleten die nog een goede kans maken om zich bij dit rijtje te voegen. Bjorn Blauwhof (Phanos, Amsterdam) en Terrence Agard (Haag Atletiek) zullen hun zinnen zetten op de limiet voor de 400 meter voor heren. Madiea Ghafoor (Phanos, Amsterdam) en Laura de Witte (AV Trias, Heiloo) maken een goede kans op de 400 meter voor dames. Op de 800 meter is Thijmen Kupers (Groningen Atletiek) al jaren een vaste klant op toernooien, maar hij keert terug van een blessure. Op diezelfde afstand zat Vincent Hazeleger (AAC, Amsterdam) al dichtbij de limiet (0,05 s) en ook Wouter Ploeger (Groningen Atletiek) miste op een fractie de limiet (1500 meter). Maureen Koster (AAV ’36, Alphen aan den Rijn) pakte twee jaar geleden brons op de EK Indoor op de 3000 meter en heeft tijdens de AA Drink NK Indoor een mogelijkheid om zich te plaatsen voor de editie van 2017. Andere kanshebbers op een limiet zijn Ignisious Gaisah (PAC, Rotterdam) op het onderdeel verspringen, Fabian Florant (Haag Atletiek) op het onderdeel hinkstapspringen en Femke Pluim (AAV ’36, Alphen aan den Rijn) bij het polsstokhoogspringen.

Lees alles over de AA Drink NK Indoor Senioren op www.atletiek.nl/aa-drink-nk-indoor-senioren

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?