Aad van der Waal is dichter bij wijnen

8 oktober 2016, om 18:00, Wijnen&zn, Koninginnelaan 40, Apeldoorn, € 65,-- p.p

Door Agenda

Op 8 oktober vanaf 18.00 uur treedt bij Wijnen&zn, Koninginnelaan 40 in Apeldoorn de Apeldoornse dichter Aad van der Waal weer voor het voetlicht. Een avond vol gedichten, theater, wijnen en eten. Een heerlijke herfstavond bij Wijnen&zn om met volle teugen van te genieten en je te laten verwennen.

Aad van der Waal is bekend van theater Merlijn en won verschillende literaire prijzen met zijn poëzie en toneelstukken. Op 8 oktober schuift u letterlijk bij Aad aan tafel om te genieten van een 5-gangen diner, bijpassende wijnen, poëzie en een stukje theater.
Speciaal voor deze avond heeft hij een aantal mooie, ontroerende en verbluffende gedichten geschreven die hij voordraagt. Speciaal voor de wijnliefhebber, speciaal om die ene onvergetelijke avond te herinneren toen het leven nog… Speciaal voor diegenen die af en toe net een glaasje… Gedichten met een knipoog naar het leven en met veel humor.

Aad neemt wijnkenner en liefhebber van het goede leven Akdemir Mehmet mee. Akdemir woont al geruime tijd in Europa waarvan de laatste jaren in Frankrijk. Hij weet de weg in wijnland als geen ander en is kind aan huis bij de grote chateaus. Een gezegde van Akdemir is “een goede wijn is als een mooie vrouw. Vol, rond en vurig”. Meer willen wij u niet verklappen…kom en geniet van het gezelschap van Aad en Akdemir Mehmet. Voor wie Aad nog niet kent is dit de avond om op informele wijze kennis te maken met een bijzonder mens en te genieten van lekker eten, mooi wijnen en puntige gedichten. Soms scherp, dan weer ontroerend en liefdevol.

Het menu is samengesteld door chefkok Sil Peppelenbosch en de wijnen zijn met zorg voorgeproefd door Jan Kalvenhaar en Akdemir Mehmet. Het volledige menu is te vinden op onze site www.wijnenapeldoorn.nl . Deelnemers kunnen de kaarten voor deze avond via de site bestellen. Kosten € 65,– p.p.
Een gedeelte van een gedicht als voorproefje:

Flessenpost
Bij eb verzamel ik mijn lege flessen
De wijn heeft plaatsgemaakt voor een bericht
omtrent de soorten dorst die ik moest lessen
Mijn post drijft weldra weg in ’t laatste licht

Daar gaat de fles waar ik mijn moed uit putte
en die daar barstte ooit van romantiek
Een paar voor elke kans die ik benutte
en die was voor het ‘ja’ van Angelique…

Meer informatie over Dichter bij Wijnen: Jan Kalvenhaar, Wijnen&zn tel. 0644134228 of via jan.kalvenhaar@gmail.com.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?