Aan het woord! – prijsuitreiking

16 december 2012 - 3 december 2012, om 14:30, Gigant - Popzaal

Door Joke de Wolde

Op zondagmiddag 16 december vindt om 16.00 uur in de Popzaal van Gigant de prijsuitreiking plaats van ‘Aan het woord!, dé literaire schrijfwedstrijd van Gelderland. Bekende auteur Tommy Wieringa is een speciale gast tijdens de uitreiking. Hij leest voor uit eigen werk en wordt uitgebreid geïnterviewd over zijn publicaties.

Tommy Wieringa deelt het podium met drie genomineerde literaire talenten uit Apeldoorn. Zij hebben verhalen, columns, gedichten of songteksten ingezonden om kans te maken op één van de vier literaire prijzen van de wedstrijd Aan het woord!.

Optreden winnaar singer/songwriter Talent Award
De jury van de Apeldoornse inzendingen bestaat uit Henny Stoel, Jos Knipping en stadsdichter Ria Borkent. De presentatie is in handen van Oscar Kocken. De winnaar van de Apeldoornse singer/songwriter Talent Award, Tom Haze, treedt op tijdens de prijsuitreiking. De finale van deze Talent Award vond plaats op 29 november in artcafe SamSam.

Theatervoorstelling Van donker naar licht
In de Theaterzaal van Gigant start om 14.30 uur, voorafgaand aan de prijsuitreiking, de theatervoorstelling ‘Van donker naar licht’. Het literaire werk van de drie schrijftalenten van ‘Aan het woord! ‘ editie 2011, Tom Bouwmeester, Peter Vermaat en Carolijn Toren, wordt verbeeld. De organisatie en uitvoering van de theatervoorstelling is in handen van Markant en zijn cursisten. Het belooft een prachtige voorstelling te worden vol  muziek, theater, dans, fotografie en schilderkunst. Entreekaart-houders van deze theatervoorstelling hebben ook toegang tot de prijsuitreiking van Aan het woord!

Organisatie en initiatief
Aan het woord! Apeldoorn wordt georganiseerd door SpektAKel, Markant en CODA met ondersteuning van KCG, het Gelders kenniscentrum voor kunst en cultuur en in samenwerking met Cultuurpact. Arriva is hoofdsponsor van Aan het woord!

16 december 2012
14.30 uur                    ‘Van donker naar licht’ in theaterzaal Gigant
16.00 uur                    Prijsuitreiking ‘Aan het woord’ in popzaal Gigant

Toegangsprijs            € 2 kinderen en jongeren en € 5 volwassenen

NB U kunt met 1 kaartje beide activiteiten bezoeken.

 

Kaartverkoop:Vanaf 3 december bij de balie van Markant

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?