Aangrijpende boekverfilming Réparer les vivants

28 februari 2017, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 11,00/9,00

Door Agenda

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 28 februari staat Réparer les vivants geprogrammeerd. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters, waarna aansluitend de film gekeken wordt. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Réparer les vivants (Nederlandse titel De levenden herstellen) is geschreven door Maylis de Kerangal en op aangrijpende wijze door regisseuse Katell Quillévéré verfilmd. Urgente keuzes en de consequenties daarvan vormen de basis voor deze verfilming waarbij op ingetogen en indrukwekkende manier het leven getoond wordt dat zowel eindigt als begint.

Het verhaal

Vroeg in de ochtend trekken drie surfers naar zee om de golven te trotseren. Op weg terug krijgen ze een ernstig ongeval. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar de arts constateert dat hij hersendood is. Hij wordt door machines in leven gehouden en zijn ouders moeten snel een moeilijke beslissing nemen over mogelijke orgaandonatie. Tegelijkertijd moet Claire, moeder van twee net volwassen zonen, onder ogen zien dat haar hart niet lang meer zal blijven functioneren. Haar kwaliteit van leven gaat snel achteruit en een nieuw hart zou haar redding zijn. Het hart van Simon.

De avond

Filmdocent Harry Peters begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Na deze introductie gaat u samen de film kijken.

Meer Boek & Film?

De volgende data kunt u alvast in uw agenda noteren: 14 maart (Nocturnal Animals), 11 april (Fai Bei Sogni) en 2 mei (The Circle, titel onder voorbehoud). Houd voor het laatste nieuws de website of facebook-pagina van CODA en Gigant in de gaten.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?