ACEC, 4 oktober, “De tijd schrijdt voort”

4 oktober 2014 - 1 oktober 2014, ACEC

Door StrangeArt

Van den Elshout

Vanaf 4 oktober in het ACEC, een dubbeltentoonstelling met als “overhuivend thema” de continuïteit van de tijd.
Van den Elshout fotografeerde een jaar lang ieder uur de Noordzee horizon. Leuk om zo’n verzameling foto’s te hebben, maar hoe maak je de beelden publiek? Via Crowdfunding vergaarde Van den Elshout meer dan € 40.000 om een boek te maken. Lithograaf Sebastiaan Hanekroot verzorgde het fotoboek. Dit boek verschijnt niet eerder dan 4 december, maar ACEC heeft een unieke preview, de 212 pagina’s worden afzonderlijk tentoongesteld.

Frederique Molenaar gaf een andere invulling aan “de tijd”.
Zij fotografeerde met haar Smartphone gedurende 5 maanden elke dag een bloem, de bloem geïsoleerd van zijn omgeving en geplaatst tegen een prikkelende achtergrond. Het resultaat is te zien op 70 canvas afdrukken. Neven doel van haar project is om aan te tonen dat je niet voor alles een dure camera met nog duurdere objectieven nodig hebt, met een kwalitatief goede camera op je Smartphone kun je ook goed de omgeving vastleggen.

Persoonlijke noot: Geen opening in het ACEC is compleet zonder buffet van Adnan, wil je mee eten, het kost slechts 10 euro en je kunt reserveren bij gerrit@steenbergen.cc. Opening 16.00, eten 17.30. De foto is trouwens van Van den Elshout.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?