activiteiten oranje week

25 april 2013 - 24 april 2013, van 00:00 tot 23:59, Kinderopvang ook

Door Agenda

http://obsmlking.nl/CM/PAG000012577/Kinderopvang.html

KDV De Markies maandag: pannekoeken versieren met poedersuiker in de vorm van kroontjes. dinsdag: schminken woensdag: oranje cupcakes bakken donderdag 25 april : Op lakens de Nederlandse vlag schilderen. Het schilderen niet met kwasten, maar met de voeten en de handen.

BSO De Ploeg Wij houden op donderdag 25 april ‘s middags van 15:00 – 16:30 uur een Koninklijke high tea en oud-hollandse spelletjes zoals blikgooien voor de kinderen.

PSZ Ons Honk gaat o.a. vrijdag 26 april samen met de kleuters van de M.L. Kingschool in optocht met vlaggetjes en kronen naar Kinderboerderij Laag Buurlo.

BSO en KDV De Kinderwereld Op donderdag 25 april hebben wij samen met het kinderdagverblijf een “koninklijk” feest, We gaan cakejes versieren en er kan een knutselwerk van hout gemaakt worden, we zorgen ervoor dat er de juiste muziek aanwezig en de kinderen is gevraag om in het oranje te komen. Vanaf half vijf kunnen kinderen en ouders instromen. En natuurlijk zijn we met de kinderen lekker aan het knutselen en hebben we een thematafel gemaakt. De dinsdag gaan wij kronen maken op de BSO en op de woensdag gaan wij de groep waar het feest plaats vindt aankleden in oranje stijl.

BSO De Toermalijn – het Kristal: maandag: Aparte soorten fruit proeven en Koninklijke sleutelhangers maken dinsdag: Appels is chocolade dippen met Koninklijke versiering woensdag: Koninklijke feestslinger maken donderdag: bezoek volkstuin en koningsmuts maken vrijdag: eierloop en gouden koets maken maandag 29 april: Speurtocht en oranje tompoezen of koekjes maken

PSZ Kiekeboe Wij gaan maandag 22 april oranje kronen versieren met rood, wit blauw papier en dinsdag gaan we op een oranje papieren T-shirt met een knikker door de verf rollen. Ook hebben de BSO kinderen al een heleboel slingers gemaakt die we opgehangen hebben in de groepen.

PSZ De Markies Wij gaan aankomende week met de peuters kroontjes maken. Als de kroontjes klaar zijn, mogen de kinderen op de mooie troon een foto maken die we later laten afdrukken. Zo hebben de kinderen een herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis.

PSZ Hobbel de Bobbel Wij maken mutsen en lezen het boekje van koningin Nijntje. We luisteren naar het lied ‘Orkest van de koning’ van tijl Damen www.tijldamen.nl en we maken er muziek op. Dit doen we de hele week elke dag (aangezien elke dag de samenstelling wisselt en we peuters hebben die een keer per week komen.) Vrijdag gaan we blikgooien.

BSO De Driehoek Wij hebben met de kinderen Koninklijke T-shirts gemaakt. We hebben ze versierd met boa’s, medailles, stiften en buttons. Nu lopen alle kinderen van De Driehoek er met Koninginnedag er super mooi bij.

PSZ De Toermaijn – het Rooster Deze week gaan we feestmutsen maken, in de verkleedhoek hebben we een koningsmantel en prinsessenjurken en verschillende kronen. We lezen uit een boekje over een prinses die niet naar bed wil en de kinderen krijgen een oranjetraktatie i.p.v. het gebruikelijke koekje. Op woensdag, donderdag en vrijdag komen er kinderen van gastouders, die het programma meedoen van 8.30 t/m 10.30 uur.

PSZ De Toermalijn- Het Kristal Volgende week staat bij ons de hele week in het teken van Koninginnedag. We starten met een prentenboek en hebben een poster van Koningin Beatrix en prins Willem Alexander. Hier gaan we met de kinderen over praten. We hebben allerlei attributen in het oranje. Grote zonnebrillen, vlaggetjes, Nederlandse vlag, prinsessenjurk, oranje hoedjes, koningspak, kroontje. Hier mogen de kinderen mee spelen. We hebben schmink voor vlaggetjes. We hebben oranje ballonnen om een activiteit mee te doen en we gaan natuurlijk mutsen maken met het OOK- logo.

BSO Kindervilla Roezemoes In het kader van de Koningspelen die volgende week vrijdag plaats vinden, houden wij maandag (22 april) een Oranje-spelletjes-marathon! Alle kinderen mogen een eigen spel van thuis meenemen (handig is natuurlijk om een spel te doen wat niet zo heel erg lang duurt). Het zou ook leuk zijn om verkleed en/of versierd in Oranje te komen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?