Activiteiten tussen jonkvrouwen en kruisridders. Middeleeuws Feest voor jong en oud in Beekbergen

31 augustus 2013, van 11:00 tot 18:00, De Boerderij, Beekbergen

Door Agenda

www.cultuurbewust.nl

De Boerderij Beekbergen geeft op zaterdag 31 augustus een heus Middeleeuws Feest. Van 11.00 uur tot 18.00 wanen bezoekers zich in middeleeuwse sferen aan de Tullekensmolenweg. Voor jong en oud zijn er doorlopend leuke, spannende en gezellige middeleeuwse activiteiten. Bezoekers kunnen hun hart ophalen in een echt kampement met kruisridders, middeleeuwse spelletjes en muziek. Toegang is geheel gratis.

Echte ridders in een echt kampement. In het middeleeuwse kampement wordt de levensstijl van eeuwen terug nagebootst. Er zijn er middeleeuwse muzikanten, heuse boogschutters uit die tijd, enkele strijders (soudenaers),  ruisridders en een middeleeuwse verhalenverteller. Er lopen echte ‘middeleeuwers’ rond om kinderen van alles te laten zien. Kinderen kunnen onder andere harnassen passen, zwaarden bekijken en middeleeuwse spelletjes doen. Daar zijn leuke prijsjes bij te winnen. Ook bieden Middeleeuwse handelaren hun waar aan met allerhande sieraden en snuisterijen. Volwassenen kunnen tegen een kleine betaling onder deskundige leiding van middeleeuwse boogschutters schieten met echte middeleeuwse pijlen en bogen.

Hand van jonkvrouw. De strijders/soudenaers laten in een spannende wedstrijd hun krijgskunsten zien, waarbij de winnende ridder er natuurlijk met de hand van een mooie jonkvrouw uit het publiek vandoor gaat. Ook zijn er kruisridders die uitleg over de kruistochten en hun ervaringen daarbij. Verkleden als mooie jonkvrouw of stoere ridder mag natuurlijk!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?