Addicted to Blues

1 maart 2016, om 14:30, Rabobankzaal te Apeldoorn

Door Agenda

Addicted to Blues in de late jaren ‘50

Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw en de invloedrijke jazz-zangeres Billie Holliday maakt zich op voor een dan al legendarisch optreden. Addicted to Blues is een intiem inkijkje in het leven en de carrière van Billie Holiday.

 

Legendarisch optreden Billie Holiday in Carnegie Hall

In Addicted tot Blues geeft Sophia Wezer (bekend van Chicago, The Wiz, Tarzan) een prachtig beeld van het leven van één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden. Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw, de jazz is in opkomst en de rassenscheiding nog een feit. In Amerika leven zwart en blank gescheiden, maar in Carnegie Hall New York bezoekt de blanke elite een concert van de zwarte zangeres Billie Holiday, een unicum! Het optreden is al legendarisch voordat er een noot gespeeld wordt.

 

De legendarische Lady Day

De belangrijke jazz-zangeres Billie Holiday, ook wel bekend onder de bijnaam Lady Day, is dan al een gevierd ster, maar ze worstelt met een drugsverslaving en heeft veel moeite zich staande te houden in een wereld vol racisme, foute mannen en drugs. In de loop van haar leven en carrière begon Billie Holiday steeds meer drank en drugs te gebruiken, ze is er zelfs voor gearresteerd en moest gedwongen een ontwenningskuur volgen. Hoe moeilijk en zwaar haar verslaving ook was, ze bleef een fantastisch zangeres met technische beheersing en prachtige stem.

In Addicted to Blues wordt aan de hand van hits als Strange Fruit, Them There Eyes en End of the Affair een beeld geschetst van Billie Holiday. We zien hoe een jonge vrouw met al haar ups en immense diepe downs toch altijd vast wist te houden aan het grootste goed in haar leven, de muziek.

 

Dinsdag 1 maart, 14:30 uur

Rabobankzaal

Kaarten: € 17,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?