Advocaat van de Duivel

31 maart 2016, van 20:00 tot 20:50, Rabobankzaal te Apeldoorn

Door Agenda

Een faustiaans verbond
Welkom in de wereld van de advocatuur. Naar de zucht naar geld en macht. Welkom in de wereld waar de moraal ver te zoeken is. In Advocaat van de duivel nemen Victor Löw en Waldemar Torenstra het tegen elkaar op in een verwrongen samenwerking.

 

Het verhaal: Advocaat van de duivel
De jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Waldemar Torenstra) wordt gevraagd partner te worden bij een zeer gerenommeerd advocatenkantoor. Hij krijgt een topsalaris en een buitensporig luxe appartement. Dit alles heeft hij te danken aan John Milton (Victor Löw), de grote baas van het advocatenkantoor. Milton sluit de jonge advocaat als een vader in de armen. Misschien wel iets té stevig. Dit is het begin van een faustiaans verbond waar Kevin Taylor in gevangen zit.

 

De prijs van de roem
Kevin geniet in het begin nog het meest van alle roem, de aanzien en de macht die hem ten deel valt. Maar tegen welke prijs? Mede door zijn vrouw begint Kevin zich te realiseren dat hij zijn ziel heeft verkocht. Hoe kan hij hieruit komen? En is dat ook wat hij wil? In Advocaat van de Duivel realiseert de jonge Kevin zich langzaam maar zeker dat hij het middelpunt is geworden van een bizar spel van leven op dood.

 

Sublieme samensmelting van waanzin en werkelijkheid
De producent van de zo succesvolle theatervoorstelling DE VERLEIDERS; door de bank genomen heeft wederom een voorstelling neergezet in een sublieme samensmelting van waanzin en werkelijkheid. In Advocaat van de duivel wordt een wereld geschetst waarin een jonge man in een web van roem, geld en macht verstrikt raakt en de moraal verdwenen lijkt.

Waar Victor Löw en Waldemar Torenstra in deze scherpe theatervoorstelling met elkaar strijden werd het boek van Andrew Neiderman eerder succesvol verfilmd als ‘The Devils Advocate’ met Al Pacino en Keanu Reeves in de hoofdrollen.

Regisseur Ursul de Geer: “Vaak wordt ons rechtsgevoel aangetast en lijkt het alsof advocaten afstand hebben gedaan van hun geweten en niet meer handelen in de geest van de wet. Dat intrigeert me.”

 

Donderdag 31 maart, 20:00 uur

Rabobankzaal

Kaarten vanaf € 27

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?