Orpheus voorstelling: Afblijven!

9 april 2014 - 24 maart 2014, om 20:00, theater Orpheus Apeldoorn

Door Agenda

Orpheus

Carry Slee schreef in 1998 de bestseller Afblijven – het was haar eerste boek dat verfilmd werd. Om vijftien jaar Afblijven te vieren, verschijnt dit theaterseizoen de gelijknamige musical in 80 Nederlandse theaters. De première is op zondag 26 januari 2014 in het Parktheater in Eindhoven.

Melissa kan fantastisch dansen en wordt gevraagd voor een videoclip. Ze kan haar geluk niet op! Al snel gaat ze helemaal op in het wereldje van muziek en dans. Maar Melissa vindt het moeilijk weerstand te bieden aan de verleidingen die op haar pad komen. Het begint met één pilletje tegen de onzekerheid, maar al snel merkt ze dat ze niet zonder die rommel kan. Haar beste vriend Jordi maakt zich ernstige zorgen en ziet hoe Melissa langzaam maarzeker verloren raakt in een web van leugens en ellende. Dat zou wel eens helemaal fout kunnen aflopen…

Afblijven wordt geregisseerd en geschreven door Dick van den Heuvel; hij schreef ook de scenario’s voor de Carry Slee-films Razend (Rembrandt Award) en Spijt (Platina Film). De muziek van Afblijven wordt gecomponeerd door Jeroen Sleyfer (Kruistocht in Spijkerbroek, Kruimeltje.). De veelzijdige choreograaf‎ Gregory “Shaggy” Albert‎zoon neemt de choreografie voor zijn rekening, waarin hiphop en andere hedendaagse stijlen worden verwerkt.

De cast bestaat uit Natasha Willems (Annie, Legally Blonde), Gijs Stallinga (Yab Yum, To Be or not To Be), Reneé de Gruijl (student Codarts Hogeschool van de Kunsten), Michel Sorbach (Yab Yum, Nightmare) en Robin van den Heuvel (Gerede Twijfel, Nightmare).

Afblijven is een productie van Stichting Homemade Productions, een kleine producent die relevant muziektheater maakt over maatschappelijke problemen zoals Homeless en Nightmare. De groep is een initiatief van theatermakers Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum die bij andere producenten verantwoordelijk waren voor onder meer Prikkebeen, Dik Trom, Sjakoo, Daendels en Strada. Dick van den Heuvel schreef ook musicals als Turks Fruit, Ramses en De Kleine Blonde Dood.

Info

  • Datum: woensdag 9 april
  • Aanvang: 20.00 uur
  • zaal: Rabobankzaal
  • 1e rang: € 24,00
  • 2e rang: € 21,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?