All star bluesband King of the World naar Gigant

17 april 2015, om 20:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

In minder dan 3 jaar tijd heeft de Nederlandse blues-, rhythm- en rootsband King of the World via de albums Can’t Go Home en KOTW zijn plek in de Nederlandse bluescircuit opgeëist. Op 17 april mag Apeldoorn van hun muziek genieten in Gigant. De deuren van de popzaal gaan open om 20.30 en het concert zal om 21.00 van start gaan. Tickets voor het concert kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant.  

Geïnspireerd door BB King, John Lee Hooker en Albert King is Nederland met de mannen van King of the World volgens magazine Lust for life een geweldige bluesband rijker. “De songs zijn sterk, de zang is voortreffelijk en de gitaar-, piano- en orgelsolo’s zijn een lust voor het oor…”. Beide albums werden goed ontvangen en leverde de band maar liefst vijf Bluesawards op voor beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist én beste band.  In 2014 stonden ze op het North Sea Jazz Festival  en was er een 45 minuten durende tv-special over de band op RTL7. King of the World bestaat dan ook uit grote namen als Erwin Java, Ruud Weber, Govert van der Kolm en Fokke de Jong.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Utrechtse band My Blue Van, die met hun debuutalbum As Colours Change in 2013 veel positieve reacties in de pers hebben opgewekt. Muziekblad OOR beschreef  dit album als “een overdonderende plaat met je bij de kladden grijpende, blues-rocksongs die lang hebben gemarineerd in een flinke bodem soul.” Afgelopen februari kwamen ze met het vervolgalbum Hush waarmee dit gouden drietal klaar is om de rest van Nederland te veroveren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?