Altijd wat te doen bij ‘t Cafeetje van Marja

3 september 2016, van 16:00 tot 18:00, 't Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn, Gratis Entree

Door Agenda

Komende zaterdag, 3 september, is er een optreden van twee muzikanten uit Malawi: Danny Kalima en Ernest Ikwanga.

Sinds december 2015 is Danny Kalima een gelukkige inwoner van ons Apeldoorn.

De muzikale reis van Danny Kalima startte in 2002 bij de lokale kerk. Hieruit volgde een gospel duo, een plaat werd gemaakt en nationaal uitgebracht.

Daarna werd het duo uitgebreid naar een 5-koppige band “Konkalazi”, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. Ze spelen wat zij noemen Afro-Funk-Infusion. Konkalazi won de Central/Eastern African muziek competitie ‘Music Crossroads’ in 2011 en vervolgens kwam er een Europese tournee. Ook traden ze op voor de president van Malawi en de ambassadeurs van de US en Noorwegen.

Behalve in Konkalazi treedt Danny ook op als solo artist, in Malawi onder de naam Sirius. Door solo te spelen is hij vrijer om andere muziek- en tekststijlen te onderzoeken en te ontwikkelen. Hij werkt contunue aan het vinden van nieuwe culturele ideeën.

Zijn laatst uitgebrachte album ‘The Young Shall Grow’ is zijn internationale debut. Het is een heel persoonlijk album met onderwerpen die draaien om zijn opvoeding, relaties en de liefde. Gevoelens van verlies en eenzaamheid worden omgezet in nummers waarin een ieder zich zal herkennen.

In Malawi, waar hij vandaan komt, won hij vorig jaar een award (Music Malawi Awards) voor beste RnB zanger, en is genomineerd voor vele andere awards.

Hij is momenteel bezig met zijn nieuwe album.

Kijk en luister hier: https://www.youtube.com/watch?v=AXKSk6VqOV0&list=PL2QqgWJLGL2roEPGgKp0TkWC1paKHpVec

locatie: ‘t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn
tijd: 16.00 – 18.00 uur
gratis entree

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?