Andreas Meijer vertelt donderdag 9 juni in CODA over ontworteld leven

27 mei 2016, van 15:30 tot 17:30, Coda Centrale Bibliotheek 1e verdieping, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Ontworteld leven is een fictie roman die zich afspeelt in de 17e eeuw in de Kop van Overijssel. Het is een verhaal over homoseksualiteit vanuit een streng christelijk perspectief gezien. Een verhaal over liefde, erotiek en hartstocht onder landadel, boeren, vissers en buitenlui. Het verhaal geeft ons inzicht in de worsteling van de hoofdrolspelers met hun geloof en hun seksuele geaardheid tegen een historische achtergrond. Andreas Meijer vertelt donderdag 9 juni in CODA Centrale Bibliotheek onder andere over het ontstaan van deze roman waarbij hij ook geïnterviewd wordt door drs. Johan Reimerink, literair publicist. Deze boeiende lezing begint om 15.30 uur, de toegang is gratis.

De Apeldoornse schrijver Andreas Meijer neemt de lezer in deze roman mee naar havezate ‘De Daalhof’ in Giethoorn en haar adellijke bewoners. Onder dit weerbarstige leven in dit waterrijke gebied groeit er een vriendschap tussen de twee zonen van het gezin. In hun jeugd zijn ze onafscheidelijk van elkaar, maar als ze ouder worden drijft de liefde voor het keukenmeisje hen uit elkaar. De jongste ontdekt zijn homoseksuele gevoelens, maar weet die moeilijk een plek te geven. De oudste is ruw, kort door de bocht en onverschillig, ook hij is hartstochtelijk verliefd. In een gewelddadige confrontatie brengt hij zijn broer om het leven en vlucht daarna naar Duitsland.

Niet alleen vertelt Andreas Meijer over het ontstaan van deze roman, hij zal ook een stuk voorlezen en vragen van Johan Reimerink beantwoorden. Uiteraard is er na afloop voor alle aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen. De lezing heeft donderdag 9 juni van 15.30 tot 17.30 uur plaats op de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn). De toegang is gratis.

coda-apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?