Anima Mundi

21 september 2012 - 18 september 2012, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

www.animamundi.com

De beste symfo/progrock CD van 2010 was natuurlijk ‘The Way’, het derde album van de Cubaanse (!!!!!) formatie Anima Mundi.

De band werd reeds in 1996 opgericht door vijf vrienden die elkaar hadden ontmoet op het conservatorium. Na de release van enkele demo’s – waaronder “Más Allá” (1999) – werd Anima Mundi dé belangrijkste progrock band van het Caribische land. In 2002 verscheen het debuutalbum ‘Septentrión’; een album dat indruk maakte met name ook vanwege het veelvuldig gebruik van Keltische instrumenten (bagpipes, Celtic flute, Tin Whistle).

Vervolgens ging de band veelvuldig touren in eigen land en kreeg men te maken met verschillende bezettingswijzigingen. Dit laatste hield vooral ook verband met het probleem dat veel (nieuwe) muzikanten de complexe muziek van de band niet onder de knie kregen. Ook waren er de nodige problemen bij de totstandkoming van de tweede CD, waardoor het tot oktober 2008 duurde voordat ‘Jagannath Orbit’ het levenslicht zag. Dit album kreeg ook de nodige aandacht van de international pers ; lovende kritieken vielen de band ten deel. En terecht, want ook ‘Jagannath Orbit’ is verplichte kost voor mensen die houden van echte symfo (Genesis, Marillion) doorspekt met progressieve elementen. Zoals gezegd kwam vorig jaar ‘The Way’ uit via Musea Records. In diverse landen – waaronder in Nederland – stond deze CD wekenlang op nummer 1 van de progressieve hitlijsten.

Anima Mundi bestaat op dit moment uit zanger Carlos Sosa, gitarist Roberto Diaz, José Manuel Govín op drums, bassist Yarosky Corredera en Virginia Peraza op keyboards. Eindelijk is de band er nu in geslaagd om ook buiten Cuba haar kunsten te kunnen laten zien en horen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?