Annie M.G. op Soestdijk

16 december 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Orpheus

Koningin Juliana repeteert en speelt een blijspel van Annie M.G. Schmidt

Een nieuw toneelstuk van Ton Vorstenbosch en Mette Bouhuijs rondom het blijspel ‘Vrouwen om Dr. Deninga’ van Annie M.G. Schmidt.

Voor het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk hebben de schrijvers rondom het bestaande toneelstuk Vrouwen om Dr. Deninga van Annie M.G. Schmidt een nieuwe toneeltekst geschreven. Voor dit zogenaamde ‘stuk in een stuk’ is gebruik gemaakt van Vrouwen om Dr. Deninga dat Annie M.G. Schmidt in 1958 schreef voor de toneelclub van Koningin Juliana en dat tot nu toe alleen en petit comité is opgevoerd op Paleis Soestdijk.

De tragikomedie ‘Annie M.G. op Soestdijk’ biedt scherp en vrolijk toneel. Een toneelstuk in een toneelstuk over het huwelijk van Koningin Juliana. De sterke cast van vijf actrices, onder wie Annet Malherbe, Ria Eimers, Trudy de Jong en Saskia Temmink neemt ons mee naar Soestdijk. Het is 1958. Het jaar na de Greet Hofmans affaire. We zien de vorstin in een eenzame, moeilijke tijd. Haar huwelijk bevindt zich op een dieptepunt en haar oudste kinderen zijn het huis uit. Juliana’s vriendinnen besluiten om de koningin op te vrolijken door hun vroegere toneelclub nieuw leven in te blazen. Annie M.G. Schmidt krijgt de opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd. Haar brutale blijspel ‘Vrouwen om Dr. Deninga’ gaat over een man die nooit thuis is en bovendien een minnares heeft…

Met: Annet Malherbe, Ria Eimers, Trudy de Jong en Saskia Temmink
Script: Ton Vorstenbosch
Regie: Mette Bouhuijs

Dinsdag 16 december
Aanvang: 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 29,00
2e rang: € 26,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?