Antje Weithaas vervangt zieke Midori

22 mei 2014 - 15 mei 2014, om 20:00, Orpheus

Door Redactie

Giorgia Bertazzi

Donderdag 22 mei
Orpheus, 20.00 uur
Inleiding 19.00 uur
€ 21,50 | € 29,50 | € 35,- | € 42,50

Wegens een onverwachte operatie is violiste Midori verhinderd voor de concerten met Het Gelders Orkest op 22, 24 en 25 mei in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Het orkest heeft topvioliste Antje Weithaas bereid gevonden de concerten over te nemen. Hiermee is gezorgd voor een uitstekende vervanging.

In 2013 speelde Weithaas een succesvolle concertreeks met Antonello Manacorda in Beethovens vioolconcert. ‘Zij maakte grote indruk met gevoelvolle timing en een zeldzaam glasheldere toonvorming, subtiel in het allerhoogste, krachtig in de dubbelgrepen. Leuk om te zien was niet alleen hoe ze voor het orkest stond als solist, maar met lichaamstaal en oogcontact ook deel uitmaakte van het totaal, in samenspel met orkest en dirigent’, aldus De Stentor.

Er zijn maar weinig violisten die zo expressief en veelzijdig met hun instrument kunnen communiceren als Antje Weithaas. Volledig trouw aan haar credo dat men zijn instrument als zijn eigen stem moet beheersen, weet ze bij haar publiek altijd de gevoelige snaar te raken. Voor elke componist en voor elk werk vindt ze de gepaste toon, frasering en retoriek met de fijnste nuances van kleur en dynamiek. Op het programma staat onder meer een van de fraaiste romantische concerten, Brahms’ meeslepende Vioolconcert.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?