Apeldoorn decor voor titelstrijd Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp

19 mei 2013 - 20 mei 2013, van 00:00 tot 23:59, Orderbos

Door Agenda

Veel meerkamptalenten op jacht naar toernooilimieten
Komend Pinksterweekend, zondag 19 en maandag 20 mei 2013 worden de Intersport Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp gehouden in Apeldoorn. In het Orderbos op de atletiekaccommodatie van atletiekvereniging AV’34 wordt gestreden om de Nederlandse titels bij de senioren en junioren A en B. De beste atleten hebben hun blik gericht op het behalen van de limiet voor een van de toernooien van komende zomer.

Senioren
Harald Bust (20) van Hellas Utrecht is favoriet voor de titel. De regerend kampioen van 2012 wil zich in Apeldoorn kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar, komende zomer in Tampere. Paul Groen en Pim Jehee zijn de belangrijkste tegenstanders voor Bust. Bij de vrouwen maakt Amanda Spiljard (23) van Unitas Sittard de meeste aanspraak op de titel. Zij moet dan wel afrekenen met Lieke Bakker, net terug van een half jaar trainingskamp in Brazilië.

Junioren A
Menno Vloon (19) van Lycurgus Krommenie is de atleet voor goud en voor de limiet voor de Europese Juniorenkampioenschappen (EJK) in Rieti. Gezien zijn Nederlands meerkamprecord afgelopen indoorseizoen wordt veel van hem verwacht. Op het EJK moet hij pas echt pieken. Lieke Muller (18) van AV Salland uit Raalte wordt grote kansen toegedicht bij de meisjes A. Ze draait al een goed voorseizoen kan verrassen met een hoge score.

Junioren B
Sybren Blok, Rody de Wolff, Steven Eleonore, Rik Taam en Loek van Zevenbergen doen een poging de limiet voor de WK Junioren B in Donetsk (onder 18 jaar) te halen. Het is voor het eerst dat de Atletiekunie meerkampers de mogelijkheid geeft aan dit toernooi deel te nemen. Ook Inge Drost (17) van Ilion Zoetermeer is kanshebber voor de limiet voor deelname in Donetsk. Daarnaast maken Michelle Oud en Chante Samuel aanspraak op een plek op het podium en wie weet ook de limiet.

Bijprogramma
Als bijprogramma is er een meerkamp voor C en D-junioren. Op Pinkstermaandag 20 mei is er vanaf 12.00 uur een gastenprogramma met een korte workshop over de meerkamp.

Götzis
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013 komen vijf  Nederlandse meerkampers in actie tijdens de prestigieuze Internationale Meerkampen in het Oostenrijkse Götzis: Eelco Sintnicolaas, Pelle Rietveld, Pieter Braun van het AA-Drink Talententeam, Dafne Schippers en Nadine Broersen ontvingen hiervoor een uitnodiging en nemen daarom niet deel aan de NK Meerkamp in Apeldoorn.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?