Apeldoorn Fotostad zoekt deelnemers ‘Bewegend beeld’

30 augustus 2014 - 28 september 2014, Cultuurkwartier

Door Redactie

Apeldoorn Fotostad

Van zaterdag 30 augustus tot en met zondag 28 september wordt in het gehele Apeldoornse cultuurkwartier ‘Apeldoorn Fotostad 2014’ gehouden. Voor deze editie is het centrale thema ‘menselijke natuur’. Een van de deelprojecten is ‘Bewegend beeld’.

Opzet is dat fotografen, door gebruik te maken van fotografie en film, korte experimentele films maken. Apeldoorn Fotostad zoekt fotografen die de mogelijkheden van film willen ontdekken. Met in het achterhoofd het thema ‘menselijke natuur’. Dat levert een bewegende fotoserie, een film of een mix daarvan op. Een experimentele film dus. Creatieve vondsten zijn van harte welkom. Deelnemende fotografen komen uit Apeldoorn. De inzendingen zelf moeten voor 15 augustus bij de jury binnen zijn. Op de website www.apeldoornfotostad.nl staat meer informatie over de deelnamemogelijkheden, een aanmeldformulier en de technische eisen.

Presentatie op 27 september in Gigant

De resultaten van de inzendingen worden tijdens Apeldoorn Fotostad 2014 getoond. Een vakkundige jury, bestaande uit zowel fotografen als filmmakers/-kenners, beoordeelt de inzendingen. De geselecteerde films worden in de grote filmzaal van Gigant gepresenteerd als onderdeel van de officiële slotbijeenkomst van Apeldoorn Fotostad, op zaterdag 27 september.

Amateur- en beroepsfotografen in actie

Een groot aantal fotografen zal van 30 augustus tot en met 28 september in het Apeldoornse cultuurkwartier veel fotografisch werk in diverse subthema’s exposeren. Maar wel alles rond het centrale thema ‘menselijke natuur’. De opening vindt plaats op zaterdag 30 augustus, tijdens de opening van het cultureel jaar Apeldoorn. De laatste expositiedag staat gepland op zondag 28 september 2014. Sommige exposities lopen overigens langer door.

Enkele subthema’s zijn: ‘Aut of the box’, ‘24 uur Apeldoorn’, ‘Gevolgen menselijke gedrag’, ‘Pilzen’, en de ‘Fotogoot’. Meer hierover is te lezen op de website. Gedurende de expositieperiode worden doorlopend workshops, seminars en andere voor fotografen interessante activiteiten georganiseerd. Bij alle exposities is er een brede samenwerking en verbinding met onder andere CODA, ACEC, Gigant, Markant, Fotovakschool, JT Bioscoop, en een flink aantal winkeliers in het cultuurkwartier. Vijftien fotografen exposeren met eigen werk rond het centrale thema bij een even groot aantal winkels. Voor inwoners, bezoekende toeristen, amateur- en beroepsfotografen is er dus 4 weken lang veel te zien en te doen in Apeldoorn.

Doelstellingen Apeldoorn Fotostad

De Stichting Apeldoorn Fotostad wil een podium zijn waarop zowel professionele – als amateurfotografen hun kennis, ervaring, ideeën en werk onderling, en met een breder publiek delen, waarmee de professionaliteit, creativiteit en interesse voor de fotografie verbreed en verdiept worden. Daarbij wil zij Apeldoorn positioneren als een stad waar veel creativiteit en talent zit. Zij doet dit door het organiseren van exposities, workshops, netwerkbijeenkomsten en andere activiteiten en middelen die bijdragen aan de realisatie van de gestelde doelen. Waaronder dus ook een grote fotomanifestatie eens in de twee jaar onder de naam Apeldoorn Fotostad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?