Apeldoorn maakt zich op voor Lepeltje Lepeltje

21 augustus 2015 - 23 augustus 2015, van 00:00 tot 23:59, Het Park Haven Centrum

Door Redactie

© Hans Niezen

Drie dagen lang genieten van eten, cultuur en een markt op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje.

Neus, tong, oren en ogen. Dat zijn de zintuigen die tijdens het gratis Foodfestival Lepeltje Lepeltje optimaal worden gestimuleerd. Van vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje Apeldoorn plaats. Het Park Haven Centrum (beter bekend als het Drakenboot terrein) zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud. Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Geen hekken om het terrein maar een open uitstraling en gratis toegankelijk voor iedereen. Naast alle stoelen en banken die verspreid staan over het terrein kun je ook lekker op een kleedje in het gras zitten en genieten van al het lekkers van de vele foodtrucks en de (lokale) bandjes.

Food
Er staat een mooie mix van cateraars vanuit het gehele land aangevuld met aantal Apeldoornse partijen. De 27 cateraars die tijdens het festival voor de heerlijke kookluchtjes zorgen, hebben een zeer verschillend aanbod. Voor iedere liefhebber is er wat wils. Van Indonesisch, Surinaams, friet of fruit tot aan pizza’s, salades, wafels en barbecue-gerechten. Neem bijvoorbeeld Meneer Temaki met de op vulkanische lavastenen gegrilde spiesjes van biologische kippendijen. Ook lokaal restaurant De Woeste Hoeve is aanwezig met mooie stukken vlees vanaf de smoker. Uiteraard is er ook voldoende vegetarisch en glutenvrij eten te vinden bij de verschillende foodtrucks.

Cultuur & kinderen
En qua cultuur? Er spelen per dag zo’n 4 bands op het hoofdpodium, aangevuld met dj’s. Lepeltje Lepeltje biedt een afwisselend cultureel programma waarbij een groot gedeelte van de artiesten uit de regio Apeldoorn komen. Onder andere bands als SKUNK, Red Leaf Hill en dj’s waaronder DJ Jazzper en De Nachtadvocaat verzorgen de muzikale dressing van deze editie. Ook voor kinderen is Lepeltje Lepeltje heerlijk vertoeven. Op de zaterdag en zondag is er een programma speciaal voor kinderen. Verwacht kinderyoga, dansen op Afrikaanse muziek, interactief theater en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

Markt
Hoe ziet de markt eruit? De Winkels op Wielen markt is er op zaterdag- en zondagmiddag. De samenstelling van de kraampjes wisselt per dag. Vergaap je aan creatieve en ambachtelijke producten terwijl je over de markt struint. Je vindt er van alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, kinderkleding en vrije tijd.

Slot
Waar wil de organisatie met het festival naartoe groeien? ,,We moeten goed nadenken hoe we het concept kunnen blijven verbeteren. De focus moeten we niet alleen maar op het eten leggen. Cultuur, een markt en een kinderprogramma geven het evenement body. Daarin onderscheiden we ons. Als rondreizend cultureel foodfestival doen we dit jaar vijf plekken aan: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn en we richten tijdens het festival Mysteryland een eigen eiland in. We willen ons concept het liefst door heel Nederland brengen. Het is namelijk heel leuk om te organiseren. Het is voor ons als organisatie elke keer weer een feestje en kunnen niet wachten om het Park Haven Centrum om te toveren tot Lepeltje Lepeltje”, aldus Paul Niezen (Lepeltje Lepeltje).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?