Apeldoorn viert de zomer

21 juni 2014 - 22 juni 2014, van 00:00 tot 23:59

Door Redactie

Uit In Apeldoorn

In het weekend van 21 en 22 juni staat Apeldoorn bol van diverse activiteiten en evenementen. Van autoklassiekersevenement ‘Concours D’élegance tot het Kinder Parade Festijn en het verjaardagsfeest van het Boschbad tot de Summerfair. Een weekend om met het hele gezin te genieten van het veelzijdige evenementenaanbod in Apeldoorn.

Concours D’elegance

Het autoklassiekers evenement van Nederland ‘Concours D’elegance’ vindt in het weekend van 21 en 22 juni plaats op het voorterrein van Paleis Het Loo. Grote namen als Maserati en Renault zullen in elk geval acte de présence geven. Nieuw en werkelijk uniek is dat de ‘Bassecour’, het plein voor het paleis, ook wordt gebruikt. Betaalde toegang.

Boekenfestijn Americahal

Liefhebbers van boeken en literaire koopjesjagers kunnen snuffelen tussen één miljoen nieuwe boeken in De Americahal in Apeldoorn. Van donderdag 19 juni t/m zaterdag 21 juni worden nieuwe boeken, multimedia en hobby-artikelen op lange tafels staan uitgestald. Gratis toegang.

Culturele Pleinmarkt

De Culturele Pleinmarkt, Markant/ SpektAKel en Orpheus hebben de handen ineen geslagen en sluiten het cultureel seizoen 2013 -2014 af met optredens en kunstmarkt op vrijdagavond 20 juni en zaterdag 21 juni in en om Orpheus. Op vrijdag kun je genieten van theater, jazz, zang, poëzie en verhalen van 19.30 uur tot 22.30 uur. Op zaterdag kun je van 10:00 tot 21:00 uur langs 100 kunstenaarskramen slenteren en luisteren naar meer dan 40 optredens op vier podia van o.a. Tim Koldenhof Producties, Het Groot Symfonieorkest en Big Band Apeldoorn. Gratis toegang.

Kinderparadefestijn

Op 21 en 22 juni 2014 vindt de vijfde editie van het Kinder Parade Festijnplaats. Een groots, maar knus en oergezellig festival in het Oranjepark voor het hele gezin, waar jong en oud kan genieten van voorstellingen, workshops, ludieke parades en veel activiteiten en versnaperingen daaromheen. Zaterdag 21 juni is de aftrap met een Gypsie-avond. Zondag 22 juni van 11:00 tot 20:00 uur is het gratis Kinder Parade Festijn.

Summerfair

De Asselsestraat (tussen de Wilhelmina Druckerstraat en de Nieuwstraat) wordt zaterdag 21 juni omgetoverd tot Summerfair. De winkeliers pakken uit met kraampjes, eten, muziek en diverse activiteiten. Thema dit jaar is Holland. Gratis toegang.

Nederlandse Jachtmanifestatie

Van vrijdag 20 t/m zondag 22 juni vindt op de Bosweide in Natuurpark Berg & Bos de Jachtmanifestatie plaats. De manifestatie is niet alleen voor de jager, maar ook voor iedereen die werkzaam is in de groene sector. Uiteraard zijn er ook volop attractieve items voor de hele familie. Voorop staat, dat de jacht- en natuuraspecten als een rode draad door het programma lopen. Betaalde toegang.

Boschbad viert 80 jarig jubileum

Het grootste Openluchtbad Boschbad in Apeldoorn viert feest. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014 staat het Boschbad in het teken van het 80-jarig bestaan en worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er is o.a. een Tropical Beachparty, een Supersoakerfeest en een optreden van het NJO.

Jeugdmusicalgroep Colours presenteert Aladdin

Gigant heeft op zaterdag 21 en 22 juni de Jeugdmusicalgroep Colours op podium staan met ‘Alladin’: een kleurrijke, exotische familiemusical met zwoele muziek en zwierige kostuums. Er zijn op beide dagen 2 voorstellingen. Betaalde toegang.

Overige activiteiten

Behalve dat Apeldoorn bol staat van evenementen in Apeldoorn op 21 en 22 juni, zijn er ook nog diverse overige activiteiten waaronder o.a. zondagmiddagconcert muziektent, JT Kidsclub, Roofvogelshow in wildpark Aardhuis, de Midzomeravondrun Beekbergen, Real-X Beach Party en de Hop On Hobby Route. Voor het hele aanbod: www.uitinapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?