Apeldoornse Architectuur van schemer naar duister

21 juni 2013 - 15 juni 2013, om 19.00

Door Hans Menke

bouwhuis architectuurcentrum

Architectuurcentrum Bouwhuis nodigt elke amateur- en professionele fotograaf uit om op vrijdagavond 21 juni tijdens een fietstocht in de schemering fotoshoots te maken van gebouwen en hun omgeving waarin 24 uur per dag gewerkt wordt. Te denken valt aan bedrijven zoals Wegener, hoofdkantoor van Politie, Ambulancepost Zuid, de brandweer en het Gelre ziekenhuis.

De opdracht is foto’s te maken die een beeld geven van Apeldoornse architectuur en stedenbouw in een voortdurende mix van kunstlicht, nachtlicht en schemer.

Het resultaat van deze foto’s zal beoordeeld worden door de architectuurfotografen Harry Noback en Ger van Leeuwen. Zij maken een selectie voor een fototentoonstelling, die in september te zien is in de expositieruimte van het ACEC.

Voorafgaand aan de fietstocht wordt iedereen uitgenodigd op de StadsAkkers, Dommeweg 5 in Zuidbroek, waar het bestuur van de Stichting StadsAkkers ons om 19.00 uur ontvangt met een apératief en aansluitend een Spaans buffet serveert voor € 14,75 per couvert en drank tegen kostprijs. Tijdens de maaltijd verzorgen zij een presentatie over hoe het tuinbedrijf met 240 mensen zonder werk en bewoners van zorginstellingen het werken op het land organiseert.
Na zonsondergang en na de koffie, vertrekken we rond 22.00 uur met de fiets schemerig Apeldoorn in op zoek naar een aantal plekken waar ’s nachts het werk gewoon door gaat. We verwachten op zaterdag 22 juni rond 01.00 de tocht te beëindigen.

Opgave per email: secretariaatbouwhuis@xs4all.nl
Voor de organisatie van de Stadsakkers is het belangrijk te weten hoeveel deelnemers er komen eten en drinken. Bouwhuis biedt de drankjes aan. Voor het Spaanse buffet verzoeken we u € 15,– pp vóór 15 juni over te maken op rekening 663565340 van Stichting Bouwhuis, Apeldoorn.
zaterdag 22 juni rond 01.00 de tocht te beëindigen.

Opgave voor 15 juni per email: secretariaatbouwhuis@xs4all.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?