Apeldoornse band Yellow Pearl keert in juni terug in Gigant

30 juni 2017, van 20:00 tot 22:00, 12,50

Door Redactie

Yellow Pearl

Bloed kruipt waar het niet gaan kan: de Apeldoornse band Yellow Pearl keert in 2017 terug met de See You Again Tour en doet op 30 juni het thuishonk Gigant aan! De band nam in 2008 een langdurige pauze, maar ondertussen wordt er gelukkig gewerkt aan nieuw materiaal. De deels Apeldoornse band Colorwave verzorgt het voorprogramma. De deuren van de popzaal openen om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €12,50. Vrienden van Gigant betalen €10,00.

Yellow Pearl wordt eind 2002 opgericht door Emiel Pijnaker. Samen met zijn Apeldoornse muzikale kameraden Robert E James, Myrrdin Hoogenraad, Raymond Oostenrijk en Viktor Beekman wordt in hoog tempo gewerkt aan een knallend en gevarieerd repertoire, dat zich laat omschrijven als een catchy combinatie van rock, pop en soul.

De chemie blijkt zo sterk dat in twee jaar tijd meer dan 100 keer live gespeeld wordt en de band een stevige live reputatie opbouwt. Eerste hitsingle ‘For You And Me’, dat door het Nationaal Songfestival in februari 2004 veel aandacht op televisie, radio en kranten krijgt, zet de deur voor Yellow Pearl verder open. Tweede single ‘Don’t Hold Me Down’ zet deze lijn voort en in 2006, wanneer bassist Raymond inmiddels plaats heeft gemaakt voor Sander Keuls, opent Yellow Pearl in een uitverkocht Paradiso voor grote helden Thin Lizzy.

Het langverwachte debuutalbum ‘The Rebel In You’, opgenomen met ex-Within Temptation drummer Stephen van Haestregt achter de knoppen, wordt eind 2006 uitgebracht. Na succesvolle single ‘See You Again’, een vol tourschema door het land (o.a. een spetterend optreden bij Zwarte Cross 2006) en promotie op radio en tv, wordt in 2008 een pauze ingelast.

Nu, in 2017, wordt ‘For You And Me’ nog steeds met regelmaat gedraaid op grote nationale radiostations, waaronder NPO Radio2, 3FM en Radio 538.

Yellow Pearl-nieuwe stijl betekent niet alleen dat leadzanger Emiel vanaf nu ook de drums voor zijn rekening neemt; er wordt natuurlijk ook hard gewerkt aan nieuw materiaal. Verwacht daarom dit jaar een knallende zomersingle en een frisse, gretige band met een ongekende energie die staat te trappelen om de Nederlandse podia en festivals te veroveren!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?