Apeldoornse basisscholen houden open dag

2 april 2014, van 09:00 tot 12:00, Basisscholen

Door Redactie

Veluwse Onderwijsgroep

Vrijwel alle Apeldoornse basisscholen openen hun deuren op woensdag 2 april van 9.00 tot 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de sfeer van de basisschool te ervaren, een les mee te draaien in de klas en in gesprek te gaan met leerkrachten. Op www.basisscholenapeldoorn.nl presenteren alle scholen zich die deelnemen aan de open dag.

De website biedt een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn en helpt ouders bij het vinden van de school die het best bij hun kind past. Zo kunnen bezoekers op de site een aantal selectiecriteria invoeren, zoals type onderwijs, opvangmogelijkheden, identiteit en afstand. Bezoekers krijgen direct een overzicht van scholen die voldoen aan hun wensen. De open dag is vervolgens hét moment voor peuters, hun ouders en geïnteresseerden om sfeer te proeven van deze school/scholen en in gesprek te gaan met leerkrachten en leerlingen.

Compleet beeld
De open dag en website zijn een gezamenlijk initiatief van de drie grote Apeldoornse onderwijsstichtingen PCBO, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep. Op de website zijn ook de scholen van andere stichtingen te vinden. Daardoor biedt deze website een compleet beeld van het Apeldoornse onderwijs.

Kinderopvang
Veel Apeldoornse scholen bieden ruimte aan kinderopvang in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang en wordt verzorgd door kinderopvangorganisaties. Tijdens de open dag zijn de meeste opvangruimtes te bezoeken en is ook informatie verkrijgbaar over de opvangmogelijkheden.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?