Apeldoornse basisscholen houden open dag

21 september 2016, van 9:00 tot 12:00

Door Agenda

Ouders die een basisschool zoeken voor hun kind hebben vaak veel vragen. Welke bassischolen zijn er in Apeldoorn? Hoe zorgt een basisschool voor een veilige en leerzame omgeving? Of, hoe ziet het onderwijs van nu er uit? De open dag basisscholen is de ideale gelegenheid om daar antwoord op te krijgen.

Ouders die zich willen voorbereiden vinden op www.basisscholenapeldoorn.nl een overzicht van alle basisscholen in Apeldoorn, inclusief het speciaal basisonderwijs. Op de website staat duidelijk welke scholen deelnemen aan de open dag van 21 september.

Op www.basisscholenapeldoorn.nl kunnen bezoekers via een aantal zoekfilters een eerste selectie maken van scholen die hen aanspreken. Stel bijvoorbeeld de maximale reistijd van huis naar school in of maak een keuze bij onderwijsvorm, kinderopvang, rooster of identiteit. Bij iedere school staat een korte introductie en een link naar de schoolwebsite. Ook kunnen bezoekers via de website een overzicht van de favoriete scholen mailen naar zichzelf of anderen.

Kinderopvang in het schoolgebouw.
Een open dag is een mooie gelegenheid om op laagdrempelige wijze de sfeer te ervaren op een basisschool en in gesprek te gaan over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Maar ook voor peuters is een open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.
Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in hun schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de open dag kunnen bezoekers meestal ook een kijkje nemen bij opvangruimtes en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Initiatiefnemers
De open dag van woensdag 21 september en www.basisscholenapeldoorn.nl zijn een initiatief van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Veluwse Onderwijsgroep.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?