Apeldoornse derby theatersport: Effe Belle vs. Lollige Henk

11 oktober 2013, om 20:30, Art cafe Sam Sam

Door Agenda

www.artcafesamsam.nl

De eerste improvisatievoorstelling van ‘Effe Belle’ in Apeldoorn van het seizoen 2013-2014 belooft een sensationele titanenstrijd te worden. Te gast is de nieuwe, ook uit Apeldoorn afkomstige, theatersportvereniging ‘Lollige Henk’. Op vrijdag 11 oktober dagen de twee teams elkaar uit tot het spelen van de beste, mooiste, leukste, boeiendste, meest ontroerende, emotionele, meest hilarische scène, die door een jury en het publiek zal worden beoordeeld.

Bij een theatersportwedstrijd spelen twee teams van ieder 4 spelers korte, geïmproviseerde scènes van 4 a 5 minuten. Deze scènes worden door de spelers (acteurs) ter plekke verzonnen: geen script, geen teksten, geen overleg. Bij iedere scene speelt het publiek een belangrijke rol: de spelers vragen namelijk suggesties aan de zaal als input voor een scène. Bijv. waar speelt de scène zich af? Met welke emoties? Handelingen? Relatie tot personen? Een beroep? Elke scene is uniek en nog nooit eerder gespeeld. Na de scènes volgt het oordeel van een aantal rechters (jury) en krijgt publiek ook de mogelijkheid hun favoriet aan te wijzen. Daarnaast heeft het publiek de beschikking tot rozen en natte sponzen. Met de rozen kunnen zij hun waardering richting de spelers uiten. Met een natte spons kan het publiek de rechters laten weten het niet eens te zijn met de jurering. Een pianist zal de scènes live muzikaal ondersteunen.

Over Effe Belle
Improvisatievereniging Effe Belle bestaat meer dan 15 jaar. De afgelopen jaren richten de vereniging zich meer op het spelen van langere geïmproviseerde theatervormen, maar dit seizoen keren ze weer terug naar de basis van improvisatie; de theatersportwedstrijden. De groep, met 14 leden, is al jaren actief in Apeldoorn. Iedere dinsdag hebben zij hun vaste training in Markant en de groep speelt 6 keer per jaar in hun thuisbasis: Artcafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn.

Over Lollige Henk
Theatersportvereniging Lollig Henk is een verrassende nieuwkomer. Een improvisatievereniging gericht op het spelen van theatersportwedstrijden met leden afkomstig van verschillende andere verenigingen. Voor Lollige Henk is het de eerste wedstrijd in Apeldoorn.

De eerste Apeldoornse Theatersport derby is te zien op vrijdagavond, 11 oktober in ArtCafe Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn. Aanvang is 20:30 uur. Zaal open 20:00u. Entree € 4,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?