Steun het Roparun-team de ECORunners!

19 mei 2013 - 15 mei 2013, om 20:00, Deventerstraat

Door Redactie

Jeroen Taalman

Op 18 mei verschijnt ook het team Ecorunners uit Apeldoorn weer aan de start van de Roparun. Het eerste subteam hiervan wordt op eerste pinksterdag, zondag 19 mei, rond 21.00 uur bij het rustkamp aan de Deventerstraat (op de route) in Apeldoorn verwacht. Iedereen wordt opgeroepen de deelnemers aan te moedigen en ook wethouders Cziesso en Prinsen zullen hen een warm onthaal geven. Dit gebeurt op het parkeerterrein van het kinderdagverblijf van kindercentrum.nl, waar het tijdelijk kamp wordt ingericht. Het team is te volgen via http://gps.ecorunners.nl. Het team Ecorunners is het eerste team dat start op 18 mei in Hamburg. Leuk om te weten is dat zowel de NOS als RTL het team volgt bij de start en ook bij een van de wisselpunten! Steun de Ecorunners bij hun binnenkomst in Apeldoorn, het belooft gezellig te worden bij het rustpunt!

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij teams een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Dit jaar start de Roparun op zaterdag 18 mei en zondagnacht 19 mei komt deze door Deventer, Apeldoorn en Ugchelen.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en een aantal begeleiders, zoals chauffeurs, verzorgers, cateraars en een teamcaptain. Elk team is zelf verantwoordelijk voor de invulling van de taken en telt gemiddeld 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.

Klimaatneutraal team
De ECORunners, bijna allemaal afkomstig uit Apeldoorn, willen graag een sportieve prestatie combineren met het zich inzetten voor een goed doel. In 2011 startte het als enige team dat de Roparun zo veel mogelijk klimaatneutraal probeert te volbrengen. Normaal stapt de loper, zodra hij afgewisseld wordt, in een busje waar de andere lopers ook zitten. De ECORunners hanteren echter het run-bike-run principe: de loper stapt niet in het busje maar gaat op de fiets van degene die hem afwisselt. Er komt dus geen gemotoriseerd verkeer aan te pas tijdens het lopen. Om deze reden zijn de ECORunners het eerste team dat op 18 mei in Hamburg vertrekt.

Om geld in te zamelen voor de Roparun hebben zij al diverse activiteiten georganiseerd, zoals het succesvolle benefietconcert op 20 april in Hoog Soeren, waar ook Sabine Uitslag optrad. Tevens zijn de ECORunners de leverancier van de ledhesjes (www.ledhesje.nl). Ook leveren veel Apeldoornse bedrijven bijdragen in geld of in natura. Het team de ECORunners haalde in 2011 15.00 euro op en in 2012 22.500 euro.

Sponsoring kan nog steeds via de website van de roparun www.roparun.nl of  www.ecorunners.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?