Apeldoornse scholieren in debat met raadsleden

18 september 2019, van 19:30 tot 22:00

Door Redactie

PvdA Apeldoorn houdt op woensdag 18 september een debatwedstrijd tussen leerlingen van het Christelijk Lyceum en Apeldoornse raadsleden. Dit debat wordt geleid door Thijs Risselada, docent geschiedenis aan het Christelijk Lyceum, die samen met PvdA Apeldoorn fractievoorzitter Ties Stam debatcoach is voor de leerlingen bij hun deelname aan de BNN/VARA debatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’.

In deze wedstrijd namen de leerlingen het op tegen andere middelbare scholen uit het hele land en met groot succes. Op de foto zie je het team van Christelijk Lyceum na hun winst in de regionale wedstrijden afgelopen februari van waaruit ze door mochten naar de landelijke rondes. Helaas kwam het Christelijk Lyceum als team niet verder dan de halve finale. De beste debatteurs van de school mochten in een zogenaamd ‘Allstars-team’ wat in de finale tweede werd.

De leerlingen van het Christelijk Lyceum zijn dus geduchte debatteurs en gaan graag in debat met de gemeenteraad. Het debat gaat volgens het format van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ van BNN/VARA en Het Debatbureau. In het team van de gemeenteraad zitten raadsleden van SP, GroenLinks, Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie, PvdA en Partij voor de Dieren.

De jury bestaat onder meer uit Jeroen Joon (Wethouder Apeldoorn) en Jan Kort (Presentator/Journalist RTV Apeldoorn).

Het debat is in ACEC, Roggestraat 44. De inloop is vanaf 19.30 en de start om 20.00 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?