Apeldoornse symfonie- en jeugdorkesten presenteert nieuwjaarsconcert Bubbels

11 januari 2020, van 19:30 tot 21:30, 8,50

Door Redactie

De Apeldoornse symfonie- en jeugdorkesten geven dit jaar voor de 3e keer een nieuwjaarsconcert. Dit concert heet ‘Bubbels’ en is op 11 januari te zien in De Hofstad aan het Hofveld 52.

De Apeldoornse symfonie- en jeugdorkesten willen het nieuwe jaar op deze muzikale manier feestelijk inluiden. Het programma start met de jongste musici van de Speelgroep, onder leiding van dirigent Baukje van Schie. Daarna serveren het Jong Apeldoorns Jeugdorkest, het Apeldoorns Jeugdorkest en het Apeldoorns Symfonieorkest in wisselende samenstellingen een gevarieerd programma, onder leiding van dirigent Rob Kaptein. Naas het luisteren naar de muziek kun je ook nog kijken naar een voorstelling van de dansers van Dansstudio Spring. Wethouder en locoburgemeester van Apeldoorn Detlev Cziesso opent het evenement. Na afloop is er gelegenheid om met de anderen wat te drinken en na te praten.

Het nieuwjaarsconcert Bubbels is op zaterdag 11 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur. Na afloop is er nog een borrel, in de zaal De Hofstad, Hofveld 52. Een ticket kopen is wel handig, dit kun je doen aan de balie van GIGANT. De tickets zijn 8,50 euro voor kinderen en volwassenen boven de 12 jaar.

Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten bestaat uit jonge musici uit Apeldoorn en omstreken die graag meer willen doen met muziek. In een orkest spelen kan leerzaam, leuk en uitdagend zijn. Bij de Apeldoornse Jeugdorkesten gaan samen muziek maken, samen leren, plezier en gezelligheid hand in hand. De voorbereidende Speelgroep, het Jong Apeldoorns Jeugdorkest (JAJO) en het Apeldoorns Jeugdorkest (AJO) bieden een doorlopende leerlijn voor kinderen vanaf circa 8 jaar tot jongvolwassenen van circa 25 jaar. Onze wekelijkse repetities zijn op dinsdagmiddag en -avond. Hun motto is natuurlijk: Muziek maken doe je samen!
Meer info op www.a-jo.nl

Apeldoorns Symfonieorkest

Het Apeldoorns Symfonieorkest is een amateur symfonieorkest met ruim 50 actieve leden, onder leiding van dirigent Hebe de Champeaux. Het orkest werd opgericht in 1954 als ‘Muziekensemble Symphonetta’. In 1958 werd het orkest omgedoopt tot Apeldoorns Symfonie Orkest. Ze repeteren elke dinsdagavond. Het repertoire is breed en gevarieerd, van barok tot hedendaags, van Bach tot Andriessen, van Mozart tot Morricone. Ze geven 2 concerten per jaar, in voor- en najaar, naast projectconcerten zoals dit Nieuwjaarsconcert. Meer info op www.apeldoornssymfonieorkest.nl

Dansstudio Spring

Dansstudio Spring is een nieuwe, nog op te starten dansschool in Apeldoorn met Hanna van der Gaag aan het roer. Deze dansschool gaat onderdeel uitmaken van Spring, een organisatie met 3 afdelingen. 1: Danscompany Spring, een professionele company met dansers uit heel Nederland die zich eens per jaar in Theater Gigant presenteert. Komende editie: ‘Puur’ wordt uitgevoerd op 29 maart 2020. 2: Het Productiehuis Spring, voor aanvragen van externe partijen en het onderwijs, onder andere workshops en presentaties. 3: En de dansschool. Na de voorjaarsvakantie gaat Hanna van der Gaag starten aan dit nieuwe avontuur. Een aantal toekomstige leerlingen ziet u dansen bij dit concert. Voor meer informatie over lessen, locatie en rooster, of voor aanvragen, mailt u naar dansstudiospring@gmail.com.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?