Arachnofobisten: vermijd spinnenshow in Berg en Bos

1 juni 2012 - 31 augustus 2012, van 10:00 tot 17:00, het Natuurhuis

Door Nataliefde

De mensen met een spinnenfobie onder ons zullen er niet naar uit kijken: veertig verschillende soorten vogelspinnen zullen zich vanaf 1 juni van hun akeligste oftewel beste kant laten zien in het Natuurhuis in Park Berg & Bos. De van oorsprong Poolse tentoonstelling ‘Faszinierende Welt der Spinnen’ van Sebastian Wadycki reist al tien jaar door Europa en trekt overal volle zalen. Ongelooflijk(?).

De grootste spin ter wereld (IEEEEH!)
“In de expositie zijn kleurige spinnen te zien zoals de roodpoot- en de roodknievogelspin, de wespvogelspin en de veelkleurige boomspin, de grootste spin ter wereld: de goliathvogelspin en de vervaarlijke zwarte weduwe” (NEIN!). “Ook zijn er een vijftal schorpioenen te bewonderen, waaronder de reusachtige keizerschorpioen. Zij behoren tot de klasse der spinachtigen” (ALSOF ALLEEN SPINNEN NIET ENG GENOEG ZIJN). “Samen met uitgebreide beschrijvingen, illustraties en spelmateriaal zorgt het contact met levende spinnen voor een unieke ervaring” (SPELMATERIAAL? IK GA TOCH ZEKER NIET SPELEN MET EEN SPIN?!?!). Deskundigen laten zien welke verzorging spinnen nodig hebben en op enkele vaste tijden kunt u meemaken hoe de dieren worden gevoed (TOCH GEEN MENSENVLEES?!).

“Slechts enkele dodelijk”
“Spannende Spinnen biedt een unieke kans om af te rekenen met het doorgaans negatieve beeld van deze unieke dieren met acht poten, twee rijtjes ogen en één paar stevige giftanden” (VIND JE HET GEK DAT ER EEN NEGATIEF BEELD IS VAN DIEREN MET ACHT POTEN, TWEE RIJTJES OGEN EN GIFTANDEN?!?!). “Spinnen bevolken al 400 miljoen jaar onze aarde en hebben de dinosauriërs zien komen en gaan” (WAREN DE SPINNEN NIET DE VEROORZAKERS VAN HET UITSTERVEN VAN DE DINOSAURIËRS TOEVALLIG?!) . “Er zijn nu meer dan 40.000 verschillende soorten bekend, waarvan er slechts enkele dodelijk zijn voor de mens” (OH, ENKELE MAAR. EN DIE ZITTEN ZEKER ALLEMAAL IN APELDOORN ZOMETEEN?!).

Voor de mensen die wél stoer zijn:
De tentoonstelling loopt van 1 juni tot eind augustus. Openingstijden dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Entree volwassenen €6,-, kinderen €4,-. De expositie is te zien in het Natuurhuis (gevestigd in het gebouw de St@art), Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn, natuurhuis.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?