‘Armando vertolkt’ door Oleg Lysenko en Cherry Duijns

23 september 2018, om 16:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €12,50/10,00

Door Agenda

Cherry Duyns en Oleg Lysenko betreden op 23 september om 16.00 uur samen het podium van GIGANT met de voorstelling ‘Armando vertolkt’. In deze cross-over van literatuur en muziek spreekt Cherry over Armando en leest voor uit Armando’s poëzie en proza. Aan de proza en poëzie van Armando heeft Cherry Duyns zijn verhaal over hun verstandhouding toegevoegd.

Cherry Duyns (1944) is film-theatermaker en schrijver. Met Armando maakte hij het onvergetelijke Herenleed (1971-1997). De vrienden Armando en Cherry Duyns tekenden samen voor de Gedaanteverwisseling, een poëtische documentaire film over Berlijn. Duyns meest recente documentaire is De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw (2016).

Armando (Amsterdam 1929-2018) behoorde tot de belangrijkste, naoorlogse Nederlandse kunstenaars en is beeldhouwer, schrijver, film- en documentairemaker en violist van (inter)nationale faam.

Oleg Lysenko (Oekraïne 1974) speelt klassieke accordeon, bayan en bandoneon. Hij studeerde aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tsjaikovski Nationale Muziek Academie in Kiev. Na de Messiaen Academie in Nederland specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?