Atelierweekend: Peter ten Lohuis

5 november 2016 - 6 november 2016, van 11:00 tot 17:00, Atelier Peter ten Lohuis, Oude Apeldoornseweg 41, Apeldoorn

Door Agenda

Beeldend kunstenaar Peter ten Lohuis opent zijn deuren tijdens het eerste Landelijk Atelierweekend

Op 5 en 6 november is het zover: de eerste landelijke atelierroute. Voor het eerst stellen kunstenaars in het hele land hun atelier open. Ook Peter ten Lohuis opent de deuren van zijn atelier in Apeldoorn graag voor bezoekers. In gesprek met de kunstenaar zelf ontdekt u meer over zijn nieuwste tekeningen en ziet u hoe onze kijk op de mens doorlopend verandert.

Onder het genot van een kop koffie, thee of een glas wijn krijgt iedereen rustig de gelegenheid om het nieuwste werk van Peter ten Lohuis te bekijken en vragen te stellen aan de getalenteerde kunstenaar. Ook mensen met interesse in Peter’s workshops, teken- en beeldhouwlessen kunnen dit weekend voor meer informatie bij hem terecht.

Peter ten Lohuis: ‘Na een periode van abstract werk, ben ik nu bezig met modeltekenen. Voor deze tekeningen gebruik ik oude foto’s van modellen, o.a. gemaakt door Breitner. In het begin was dat vooral een oefening. Maar tijdens het tekenen ontdekte ik iets. Tekenen bestaat voor een groot deel uit kijken. En in de tijd van Breitner (1857-1923) keek men heel anders dan ik nu. Dat wil ik graag aan de toeschouwer overbrengen; hoe onze kijk op de mens door de tijd heen veranderd.

Locatie
Het atelier van Peter ten Lohuis is aan de Oude Apeldoornseweg 41 in Apeldoorn, in de voormalige portiersloge in het FizzionParc. Op 5 en 6 november 2016 bent u van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is natuurlijk gratis.
Kijk voor meer info op www.petertenlohuis.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?