Autismeweek

2 april 2018 - 8 april 2018, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Autismeweek 2018 bij GIGANT

Wende coffee and drinks en GIGANT verzorgen van 2 t/m 8 april de ‘Autismeweek’ bij Gigant aan de nieuwstraat in Apeldoorn.
Met op maandag 2 april een extra editie van ‘Wende coffee and drinks’, op woensdag 4 april de theatervoorstelling ‘F*ck You Rain Man’ door de Auti-Maatjes en op zondag 8 april een concert van ‘The colour of sound band’.

Wende coffee and drinks

Het doel van Wende coffee and drinks is om mensen met een vorm van autisme samen te brengen en een gezellige avond te hebben.
Leuke dingen doen en delen, nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige en rustige omgeving.
Op maandag 2 april vindt een extra editie plaats.
Verder kunnen geïnteresseerden elke tweede maandagavond en elke vierde dinsdagavond terecht in het café van Gigant.

F*ck You Rain Man

Theatergroep De Auti Maatjes rekenen woensdag 4 april af met alle mogelijke vooroordelen en clichés rondom autisme met de twee uur durende theatervoorstelling ‘F*ck You Rain Man!’
Voorafgaand aan de voorstelling is er vanaf 17:45 uur een autisme informatiemarkt.
Bezoekers van deze markt kunnen hier organisaties treffen die diensten aanbieden op het gebied van ondersteuning bij autisme.
Zoals informatie en advies over opvoeding en onderwijs, vrije tijd, begeleiding, zorg en wonen.

Het Wende café beveelt aan: The colour of sound band

Deze band geeft op 8 april een zogenaamd ‘prikkelarm concert’ in de theaterzaal van Gigant.
Mariëtte Hehakaya is al 40 jaar werkzaam als musicus, ze componeert en arrangeert en treedt regelmatig op met haar eigen band.
De muziek van pianiste Mariëtte Hehakaya kent subtielere kleuren dan die soms met het blote oog waargenomen kunnen worden.
Een toon geeft voor haar meteen een eigen kleur weer.
Hehakaya die synesthesist is, vertaalt dit in harmonische klankkleuren, die vervolgens mede door de professionaliteit van haar medemuzikanten Danny Talany (basgitaar): die zijn sporen reeds verdiend heeft en Martin Gort, die al geruime tijd tot de top van de Nederlandse percussiewereld behoort, in een eigen Sound wordt omgezet.
Klinkende eenvoud van melodische patronen blijft voorop staan.

Tickets voor de voorstellingen zijn koop via gigant.nl of aan de balie van gigant. Het Wende café is gratis toegankelijk. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?