Automatic Bluesband

17 april 2017, om 16:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Maandag 2e paasdag
Eric van Bavel is de man op de gitaar. De oudste van het stel (bouwjaar 1957) maar het kortst lid van de Automatic Blues Band. En ehh … gitaar, zeg maar gitaren. ‘t Is altijd weer een verassing wat hij bij zich heeft.

Toch heeft hij wel een favoriet: een Greco Jeff Beck Les Paul. Na jarenlang een Fender versterker gebruikt te hebben is hij overgestapt op een Laney Lionheart (ex-DeWolff). En vies van een aantal effecten is hij ook niet. Ooit gold hij als de minst muzikale van de familie, die relatief laat toch iets met muziek ging doen: gitaar spelen, eerst jarenlang met nylon snaren totdat hij Rory Gallagher hoorde.

Toen hij in Utrecht ging studeren had hij zijn eerste electrische gitaar (Een Rokkoman Strat). Toen werd hij pas echt fanatiek. De eerste band ontstond: Bealestreet, met twee medemuzikanten die van oorsprong uit Hengelo (o) kwamen. Dat was een voorteken. Na zijn studie ging hij daar werken en werd gevraagd voor een nederlandstalige band: Bar en Boos. Na wat jazzy bandjes, een 30-er en 40-er jaren orkest met blazers (& His Orchestra) kwam hij terecht bij Gascoigne & co (jawel Gaspiepe van Normaal) en stond in voorprogramma’s van o.a. Normaal en Jovink en de Voederbietels.

Toen Gascoigne & co op zijn einde kwam reageerde hij op een advertentie en sloot zich aan bij de ABB. Blues is de rode draad maar Eric heeft in de loop van de tijd de nodige muzikale invloeden opgepikt en dat is te horen. Na Rory Gallagher hebben er veel vooorbeelden de revue gepasseerd varierend van de oude nog blues spelende Stones, Muddy Waters, BB en Albert King, T-Bone Walker, Ry Cooder, Bonnie Raitt, Jimmie Vaughan, Roy Buchanan, Danny Gatton, Warren Haynes tot Jeff Beck, John Martyn en John Scofield.
Sinds kort is Eric ook nog begonnen met het schrijven van nummers….
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?