Aventus en werkveld in dialoog over mbo-er van de toekomst

19 april 2016, van 15:00 tot 20:00, Laan van de Mensenrechten 500, Apeldoorn

Door Agenda

Op dinsdag 19 april houdt Aventus een inspirerende themabijeenkomst. Ontmoeting, dialoog en co-creatie tussen school en werkveld staan centraal tijdens deze middag. Twee sprekers van formaat, Farid Tabarki (trendwatchter) en Cok Bakker (hoogleraar UU) gaan met elkaar én met de aanwezigen in gesprek over de mbo-er van de toekomst. Welke medewerkers zijn nodig? En hoe zorg je er als school voor dat de lesstof van vandaag aansluit op de arbeidsmarkt van morgen?

Middenin in de samenleving
In onze huidige maatschappij volgen ontwikkelingen en (technische) innovaties elkaar in razend tempo op. Bedrijven verwachten van hun medewerkers steeds vaker dat zij hierop zijn toegerust en over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om in deze ontwikkelingen mee te gaan. Tijdens de bijeenkomst zal samen met het werkveld worden gekeken naar relevante ontwikkelingen binnen de verschillende vakgebieden. Het doel is om in co-creatie (een deel van) het onderwijsprogramma gezamenlijk te ontwikkelen en regionaal in te kleuren. ‘Deze manier van samenwerken moet ervoor gaan zorgen dat we onze studenten de juiste bagage meegeven en opleiden voor de toekomst’, aldus Nelleke Eelman – sectordirecteur Economie & Handel bij Aventus.

Praktisch
Professionals en werkgevers uit de economische branches – commercie, (detail)handel, ICT, (zakelijke) dienstverlening, horeca, toerisme etc – worden van harte uitgenodigd voor de eerste dialoog op dinsdag 19 april, aanvang 15.00 uur. Adres: Laan van Mensenrechten 500 te Apeldoorn. Aanmelden voor de themabijeenkomst is nog steeds mogelijk. Bedrijven kunnen zich hiervoor opgeven via www.aventus.nl/co-creatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?