Aynsley Lister band

2 mei 2012, van 21:00 tot 22:30, Bluescafé

Door Nataliefde

Aynsley Lister begon op zijn 8e met het gitaarspel en gaf zijn eerste concert op zijn dertiende. Hij leerde gitaar spelen van de 45-toerenplaatjes van zijn vader van onder andere Freddie King, John Mayall en Eric Clapton. Op zijn 18e had Aynsley al in verschillende bandjes gespeeld en vormde hij zijn eigen band. Met deze band nam Lister 2 albums op Messin’ With The Kid (1996) en Pay Attention! (1997).

Lister schreef zelf 3 nummer op de 2e album en viel op bij Thomas Ruf, eigenaar van Ruf Records’. In 1998 tekende Lister zijn eerste contract en nam zijn eerste grote album op Aynsley Lister met voornamelijk zelf geschreven nummer. Zijn muziek is gebaseerd op de blues, maar sterk beinvloed door het hardere werk, waaronder Eric Clapton in zijn vroegere jaren. Lister was de enige Britse muziekant die een plek veroverde in de Classic Rock 2007 top 10 naast artiesten als The White Stripes, The Black Keys, John Mayer, Jon Spencer, Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa, Derek Trucks and the North Mississippi Allstars.

Na zijn eerste album werd Lister gevraagd voor support-acts bij onder andere Buddy Guy, Robert Cray en John Mayall. Met de bekendheid werd Lister ook steeds vaker gevraagd als headliner voor diverse festivals in Europa. Lister’s album Everything I Need (2000) was zijn debuutalbum in Amerika. Daarna volgde nog een aantal albums waaronder Equilibrium (2008). In mei 2009 speelde Lister in het voorprogramma van Lynyrd Skynyrd tour in de UK.

Entree 10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?