B-Movie Orchestra (pocketeditie) in Gigant

28 oktober 2016, om 20:30, €12,50

Door Agenda

B-Movie Orchestra staat voor het eerst in de theaterzaal van Gigant met een zogeheten pocketeditie. Een kleinere formatie van het orkest, speciaal aangepast op filmtheaters.

De laatste clubtour Dr. Jekyll And Sister Hyde is nog maar net voorbij of Baz Mattie is alweer een nieuwe richting ingeslagen. Om de B-Movie soundtracks in een ander daglicht te plaatsen is deze zogeheten XXX-ploitation Pocket Edition in het leven geroepen. Een speciaal op filmtheaters aangepaste kleinere formatie van het orkest. De samenstelling is van vijftien muzikanten en technici naar vijf gegaan. B-Movie Orchestra gaat dit jaar on tour langs filmtheaters en op vrijdag 28 oktober staan ze in de theaterzaal van Gigant.

De vijf bandleden spelen meerdere instrumenten, sturen de filmbeelden aan en bedienen het licht. Dit alles resulteert in een eigenwijs, ongepolijst geluid waarbij iedereen op vele posities inzetbaar moeten zijn. Met onder andere een saxofoon, Casio electone minikeyboard, distortion, space echo, het onmisbare Phillicorda orgel, The Cinematic Fever Girls en live geprojecteerde B-filmbeelden, belooft de filmtheatertour één groot spektakel te worden.

Deze pocketeditie blijft een grootse cineastische ervaring in miniformaat, doordrenkt van seks, horror, superhelden, scifi en space echo. Kortom, verwacht een intrigerende mix van jaren zestig en zeventig cultfilmmuziek, filmbeeld en filmaudio op de favoriete plek van filmliefhebbers: het filmtheater.

Bezetting:
Baz Mattie – Casiotone, percussie, melodica, cinema
Arend Bouwmeester – saxofoon, gitaar, percussie
Jeroen Roelofsen – Philicorda orgel, synthesizer, Fender Rhodes
The Cinematic Fever Girls – zang, percussie, cello, cinema

Kaarten kosten €12,50 (€10,00 voor Vrienden van Gigant) en zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?