Bach in Epe

16 februari 2016, om 20:00, Grote kerk in Epe

Door Agenda

 

Zo vader, zo zoon

Op 16 april hoopt het Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn een concert te geven in de Grote Kerk in Epe. Het is deze keer een concert met een bijzondere inhoud. Zoals de titel aangeeft, speelt Johann Sebastian Bach de hoofdrol met zijn bijzondere kantate 150 “Nach dir, Herr, verlanget mich”. Daartegenover wordt deze avond ook een werk van één van de zonen van vader Bach ten gehore gebracht. Het gaat om zijn jongste zoon Johann Christian met het Magnificat in C. Hierdoor komen de verschillende stijlen van componeren van vader en zoon op een fraaie manier tot uiting. Hetzelfde is gedaan met vader en zoon Mozart. Zowel van vader Johann Georg Leopold als van zoon Wolfgang Amadeus Mozart hoort u een volledige Missa Brevis. U zult ontdekken dat beide toonzetters dezelfde tekst hanteren, maar hun muzikale kleuring verschilt aanzienlijk. Overigens raakten genoemde zonen Wolfgang en Johann Christian in Londen met elkaar bevriend. Wolfgang bewonderde de muziek van deze Londense Bach; en dat zult u vast en zeker herkennen . . .

Het koor staat onder leiding van Marjon van der Linden, terwijl Gerben Budding het mooie orgel van Abraham Meere bespeelt. Er werken vier solisten mee: Annemieke Hooglander, Marianne van Sligtenhorst, Teun van Dijk en Geert Rolfes.

De avond begint om 20:00 en er is een pauze, waarbij u een kopje koffie/thee kunt gebruiken. De entree voor volwassen bedraagt € 12,50; voor jongeren (13-18jr) € 7,50 en kinderen mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie zie http://www.sweelinck-kamerkoor.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?