Bachkoor Apeldoorn – Matthäus Passion

18 maart 2016, van 20:00 tot 20:20, Koning Willem-Alexanderzaal te Apeldoorn

Door Agenda

Beleef de Matthäus Passion met het Bachkoor

Het grote klassieke en waarschijnlijk meest beroemde werk van Johann Sebastian Bach, de Matthäus Passion is onlosmakelijk verbonden met het Bachkoor Apeldoorn en Theater Orpheus. Een mooiere combinatie is moeilijk denkbaar! Sinds 2005 hebben Theater Orpheus en het Bachkoor Apeldoorn een prachtige samenwerking om de Matthäus Passion ten gehore te brengen. En dit doen zij op weergaloze wijze!

 

Topsolisten brengen prachtige aria’s

In de Koning Willem-Alexander zaal laten het Bachkoor, het orkest en de solisten onder leiding van dirigent Joop Schets, de Matthäus Passion vloeien, golven en tot u binnendringen. Vragen van ‘het volk’, antwoorden van de ‘gelovigen’, gezongen door het koor, de Evangelist die het verhaal vertelt dat u kent, maar toch steeds opnieuw wilt horen en meebeleven. Topsolisten brengen de prachtige aria’s Erbarme dich en Aus Liebe will mein Heiland sterben..

De Matthäus Passion is zowel het bekendste als het langste werk van J.S. Bach. Het vertelt het lijdens en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie volgens Matteüs. het is een aangrijpend muziekwerk dat geen mens onberoerd laat. Anno 2015 zijn er in Nederland ruim 100 plaatsen waar de Matthäus Passion wordt uitgevoerd, van grote concertgebouwen tot kleinere parochiekerken.

 

Bachkoor Apeldoorn

Bachkoor Apeldoorn heeft ongeveer 90 vocalisten, van jong tot oud. Het Bachkoor speelt gedurende het hele jaar door verschillende werken van Bach, veelal oratoria, omvangrijke muziekstukken voor koor, orkest en vocale solisten waarbij de gezongen tekst centraal staat. Het Gelders Orkest treedt op als vaste begeleider van het Bachkoor Apeldoorn. Als vocale solisten treden zowel gevestigde namen als jong talent op. De leden van het Bachkoor komen voor het merendeel uit Apeldoorn, maar ook uit de omliggende wijde omtrek.

 

Vrijdag 18 maart, 20:00 uur

Koning Willem-Alexanderzaal

Kaarten vanaf € 27,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?