Bag of Bones knalt er vol in

28 januari 2017, om 22:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Bijzonder geslaagde samenwerking met Amerikaanse veteraanvocalisten Baatin (ex-Parliament-Funkadelic) en Pamela Bowman (Betty Wright, SOS Band)
Het is weer raak vanuit de hofstad. Bag of Bones knalt er vol in. Klassieke bluesrock, een overvol genre, maar Bag of Bones stijgt er bovenuit. Zelden klonk het van eigen bodem zo overtuigend.

Geheim ingrediënt nummer 1 is gitarist Elco Jongkind, half Spaans, half Nederlands. Waar in hemelsnaam heeft deze man al die jaren gezeten? Met virtuoos gemak stuwt hij de muziek naar grote hoogte. De route zit vol wendingen: net als je volledig klem zit in de strakste riffs denkbaar, hypnotiseert hij je met een waaier van lyrische melodieën, om je vervolgens snoeihard wakker te schudden met een vlijmscherpe solo. Een gitarist van zeldzame klasse.

Minder op de voorgrond, maar minstens zo belangrijk is de Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger. De man is verantwoordelijk voor een zeldzaam stuwende drive. De combi met Niels Voskuil op drums is strak en groovend, een wild kloppend hart waar geen ontsnappen aan mogelijk is.
Baatin en Bowman vliegen de Atlantische oceaan over voor de grotere festivals. Kleinere shows krijgen Bag of Bones als trio.

Jongkind is ook nog eens een verdomd goede zanger en het voordeel van Bag of Bones als trio is dat het wat meer ruimte biedt voor experiment. Het schuurt soms tegen funk aan, dan ineens klinkt er Flamenco in door. Maar welke kant het ook op gaat: de kern is onversneden bluesrock, erg goede onversneden bluesrock.
U bent gewaarschuwd.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?