‘Ballets Russes’ in GIGANT

29 september 2019, tot 15:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Anastasia Feruleva (cello) en Frank van der Laar (piano) naar GIGANT met ‘Ballets Russes’ op zondag 29 september

Zondagmiddag 29 september brengen Anastasia Feruleva (cello) en Frank van der Laar (piano) een muzikaal eerbetoon aan de legendarische Sergej Diaghilev, die in 1909 het wereldberoemde balletgezelschap Ballets Russes creëerde. Deze visionaire impresario bracht geniale dansers, ontwerpers, choreografen, schilders en componisten bijeen en deze unieke en intense samenwerking drukte een blijvend stempel op het Europese culturele landschap. Ballets Russes laat deze wonderbaarlijke en revolutionaire fusie zien vanuit het perspectief van de dialoog tussen cello en piano. Het concert begint om 15:30 uur in de theaterzaal van GIGANT, kaarten kosten € 12,50, vrienden van GIGANT betalen € 10,00 en zijn te koop aan de balie van GIGANT en via www.gigant.nl.

Programma

De carrières van Prokofiev en Poulenc werden grotendeels door hun samenwerking met Diaghilev gelanceerd en hun beider cellosonates, hoe verschillend ook qua stijl, dragen daar de sporen van door het sprookjesachtige klankkleur-palet en de gecamoufleerde referenties aan de danswereld. De twee charmante korte stukken van Poulenc roepen de Parijse sfeer van de Ballets Russes op terwijl met de virtuoze Concert Fantasie over thema’s uit Rimsky-Korsakoff’s magische opera De Gouden Haan de exotische kleurenrijkdom van Diaghilev’s laatste operaproductie wordt samengevat.

Anastasia Feruleva

Anastasia Feruleva verschijnt vaak op festivals zoals het Gstaad Menuhin Festival en de Academie, het internationale Kamermuziekfestival Joao Pessoa in Brazilië, het Orlando Festival, Storioni Festival en het Giverny kamermuziekfestival. Ze werkte samen met gerenommeerde ensembles en musici als Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Philippe Graffin, Silke Avenhaus, Rick Stotijn, Vladimir Mendelssohn. In Apeldoorn is zij geen onbekende na haar deelnames aan de Internationale Masterclasses.

Frank van de Laar

Frank van de Laar studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Hij studeerde in 1989 af met de hoogste onderscheiding. Daarna studeerde hij verder bij Karl-Heinz Kämmerling in Hannover en bij Naum Grubert in Amsterdam.In 1988 debuteerde Van de Laar in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien speelt hij als solist in de meeste landen van Europa, in Rusland en in India. Hij is ook hoofdvakdocent piano aan het conservatorium van Amsterdam en aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en Zwolle.

3 x Rusland in GIGANT

‘Ballets Russes’ is onderdeel van het ‘3 x Ruslandprogramma’ van GIGANT. Binnen dit programma vertoont GIGANT op zondagmiddag 13 oktober de film White Crow en de documentaire Nureyev,

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?