Bas, Willem en ik vieren de crisis

9 februari 2014, van 16:00 tot 17:30, Art café Sam Sam

Door bazbo

Peter Vroon

Het kon niet uitblijven. Als het slecht gaat met een land, dan staan de kunstenaars op. Toen Willem Bierman, Reinier Groenendijk en Bas Langereis in de gaten kregen dat het slecht gaat met het land, stonden zij op.
‘Iemand moest het toch doen,’ vertellen de heren. ‘Echter, toen we eenmaal aan het kunstenmaken waren, bleek dat het allemaal helemaal niet zo erg is. Sterker nog, er is juist nog heel veel te genieten. Neem nu het resultaat van onze inspanningen. Het resultaat van onze inspanningen is een voorstelling die de crisis doet vergeten. Bovendien presenteren we een boek. Op naar Den Haag!’

Op zondagmiddag 9 februari lezen De Grote Drie van Apeldoorn voor in Art café Sam Sam. Traditioneel kondigen zij de middag aan als ‘een voorleesvoorstelling vol gedichten en verhalen, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken’. Dat belooft wat!
Aansluitend zullen The Bottles optreden.

Willem Bierman was drie jaar lang (tot januari 2012) de stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn. Sinds vorig jaar is zijn nieuwe bundel Anna – Onder de tafel een pavlovwitte samba verkrijgbaar.
Reinier Groenendijk is journalist, columnist, tekstschrijver en muzikant.
Van Bas Langereis verscheen in maart 2012 zijn derde boek Maar we leven nog. Momenteel werkt hij aan drie volgende boeken.

Wanneer: zondag 9 februari 2014 om 16.00 uur
Plaats: Art café Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17, 7311 BL Apeldoorn
Toegang: € 0,00 (in verband met de crisis)


Apeldoorn, september 2013

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?