Basisschool De Mheen organiseert braderie voor nieuw schoolplein

19 juni 2015 - 15 juni 2015

Door Redactie

Op vrijdag 19 juni 2015 houdt openbare Jenaplanschool De Mheen een braderie, waarvan de gehele opbrengst naar een nieuw aan te leggen natuurlijk schoolplein gaat. De braderie vindt plaats van 14.00-17.00 uur, aan de Tormentilstraat 71 in Apeldoorn. Naast de welbekende kinderkleding- en speelgoedbeurs zijn er diverse activiteiten, onder andere een kinderkleedjesmarkt, spellencircuit, creatieve hoek, springkussen en een Rad van Fortuin. De activiteiten worden, geheel in stijl van het Jenaplanonderwijs, voor, door en samen met de leerlingen georganiseerd. Iedereen is welkom!

De braderie is een van de activiteiten die wordt georganiseerd om geld op te halen voor het realiseren van het nieuwe natuurlijke schoolplein. Begin mei werd reeds een sponsorloop voor en door alle leerlingen gehouden.”De opbrengst, in totaal € 4460,35, komt ook volledig ten goede aan het nieuwe schoolplein”, aldus directeur Ben Hilderink

Natuurlijk schoolplein
Op basis van alle ideeën van de leerlingen is, in samenwerking met Karsten Ohrt , ontwerper Natuurlijk Spelen en werkzaam bij de gemeente Apeldoorn, een schoolpleinontwerp gemaakt. “Het wordt een schoolplein dat de fantasie prikkelt, waar altijd wat te ontdekken is, waar veel groeit en bloeit en waar leerlingen en kinderen uit de buurt eindeloos kunnen spelen in het groen”, vertelt Hilderink.

Natuur staat centraal
“De natuur staat ook centraal in andere projecten op onze school. We nemen deel aan het deA-project ‘Zon op School’. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Ook maakt de school gebruik van de subsidieregeling om hemelwater af te koppelen. Het rioolstelsel in Zevenhuizen is steeds vaker overbelast door meer regen en heftige buien. De riolering van de school en de naastgelegen gymzaal zijn recent afgekoppeld van het rioolstelsel. Het regenwater stroomt nu via speciale plekken (wadi’s) weg, waarmee het reeds overbelaste rioolstelsel wordt ontzien”, sluit Hilderink af.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?