b’eaters band

17 mei 2013, om 22:00, blues cafe apeldoorn

Door Agenda

http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/27428/presentatie-cd-b-eaters-band-in-coevorden/

De B’ Eaters Band, die al 20 jaar in dezelfde bezetting speelt, brengt stevig klinkende en vooral swingende Blues en Rock ten gehore, met af en toe een uitstapje naar de Zydeco. Vooral de combinatie van instrumenten laten de band zeer afwisselend klinken. Een scheurende slidegitaar in de blues, een piano op zijn tijd en de afwisseling met de vrolijke zydecoklanken, de combinatie van accordeon, mondharp en saxofoon.

Met de komst van een aantal nieuwe nummers afgelopen jaar heeft de ook dwarsfluit zijn intrede in de band gedaan. Naast de talrijke bluesstandards en traditionals, die op eigen B ‘ Eaters wijze gespeeld worden, brengt de band ook een aantal eigen nummers. Belangrijk om te weten is dat de nummers zowel elektrisch als akoestisch gebracht worden. Kortom de band staat garant voor een optreden met swingende Blues, Bluesrock en Zydeco.
Naast de talrijke bluesstandards en traditionals, die op eigen B’ Eaters wijze gespeeld worden, brengt de band ook een aantal eigen nummers, zoals Sixteen. Zelfs een aantal Rock & Roll nummers zijn opgenomen in het repertoire.
De B’ Eaters Band bestaat uit:
Wim Berends
Zang, gitaar en mondharmonica.
Ger Vandewall
Sologitaar, slide-gitaar, zang, piano, accordeon en mondharmonica.
Jans Strijker
Tenor- en baritonsaxofoon en dwarsfluit.
Frits Meijerink
Basgitaar en zang.
Maarten van Leuken
Slagwerk en percussie.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?