Beeballers WSB-Apeldoorn sluiten succesvol seizoen af tijdens eigen toernooi

5 oktober 2013, WSB Apeldoorn

Door Agenda

WSB

Op 5 oktober sluit het Beeball team van WSB Apeldoorn het honkbalseizoen af met een toernooi op eigen terrein aan de kaartenmakershoeve. Daar waar het team het seizoen begon met 4 spelertjes, kan het terugkijken op een meer dan succesvol seizoen. Niet alleen kreeg het jeugdteam van WSB er maar liefst 10 enthousiaste spelers bij, maar ook werd op 2 wedstrijden na, alle zaterdagen gewonnen.

Beeball is honkballen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Na dat vorig jaar een groot deel van het pupillenteam van WSB doorstroomde naar het asprirantenteam, bleven er slechts 4 spelertjes over.  Begin dit jaar stond daarom één van de ouders van de overgebleven 4 kinderen op. Er werden clinics georganiseerd op basisscholen, er werden open trainingen georganiseerd en er werd flink geflyerd op scholen. Met resultaat. “Het team groeide gestaag door”vertelt hun een enthousiast coach Arendo Sturre. “Mooi om te zien dat met eenvoudige oefeningen kinderen die nog nooit eerder een honkbalbal in handen hebben gehad, het zo snel oppakken”; aldus Sturre. WSB kon de competitie starten met een team van 9 kinderen.

Gedurende het seizoen is dat verder gegroeid en zitten ze nu op een aantal van 14 kinderen. Het streven is om volgend jaar zowel Beeball voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en ook pupillen voor kinderen van 10 t/m 12 jaar te kunnen aanbieden. Zover zijn ze nog niet, maar het lijkt wel de goede kant op te gaan. Om dat doel te bereiken zal WSB zich waar mogelijk laten zien en kinderen in contact brengen met beeball. De beste manier om kennis te maken met deze sport is om een keer mee te komen doen. Beeball is niet alleen voor jongens, maar in het bijzonder ook erg leuk voor meisjes.

Om dit succesvolle seizoen op een passende manier af te sluiten, start op 5 oktober vanaf 10.00u het “1e wormen Beeball toernooi “. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend toernooi gaat worden dat elk jaar aan het einde van het seizoen gehouden zal worden. “Wormen” verwijst naar het ontstaan van WSB dat in de begin jaren 70 in Apeldoorn Zuid is gestart. De basis ligt in Wormen maar ook bij de jeugd. Sturre: “Een speelse knipoog naar het fundament van onze vereniging”.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?