Beleef de Boekenweek in CODA!

25 maart 2017 - 2 april 2017, van 19:30 tot 22:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, €12,50/10,00

Door Agenda

Gratis rondleiding langs de geschiedenis van Apeldoorn voorafgaand aan lezing Geert Mak

De Boekenweek heeft dit jaar plaats van 25 maart tot en met 2 april en uiteraard besteedt CODA hier uitgebreid aandacht aan. Met natuurlijk de mooiste boeken rond het thema Verboden Vruchten, maar ook met boeiende bijdragen door auteurs Geert Mak en Bregje Bleeker op respectievelijk 28 en 29 maart. Voorafgaand aan de lezing door Geert Mak heeft een gratis rondleiding plaats langs de geschiedenis van Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Kaarten voor zowel de lezing van Geert Mak als het interview van Carin Reinders met Bregje Bleeker zijn te koop bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten, CODA dok Zuid, CODA Museum en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.

Dinsdag 28 maart: Geert Mak vertelt over zijn boek De levens van Jan Six

Geert Mak vertelt in CODA Auditorium over zijn nieuwste boek De levens van Jan Six, het verhaal van een invloedrijke familie en de stad. Geert Mak is onder meer bekend van Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), Het Stadspaleis (1997), De Eeuw van Mijn Vader (1999) en In Europa (2004). Met De levens van Jan Six vertelt hij het verhaal van een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen. Het is tegelijk het verhaal van de stad en de tijdgeest, van ambities en beperkingen, van grandeur en de eeuwige angst voor de neergang. Uitgangspunt voor dit boek vormde het kladblok dat in het rijke familiearchief bewaard is gebleven en dat duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen, bevat. De levens van Jan Six geeft inzicht in wat er werkelijk omging in het hoofd van deze 17e eeuwse patriciër en kunstverzamelaar in Amsterdam die iedereen kende – van Vondel tot Spinoza.

Rondleiding

Voorafgaand aan deze lezing waarin Amsterdamse geschiedenis centraal staat, kunt u kennismaken met de Apeldoornse geschiedenis: van 19.00 tot 19.30 uur heeft een begeleide rondleiding plaats langs de historische paviljoens op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek. Wilt u ook meer over deze geschiedenis weten, meld u dan vóór 27 maart aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Rondleiding paviljoens’. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven. Deelname is gratis; verzamelen bij de balie in CODA Museum (28 maart, 19.00 uur).

Woensdag 29 maart: Bregje Bleeker over haar boek Eva

Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA) gaat 29 maart met Bregje Bleeker in gesprek over haar nieuwste roman, Eva. Eva is de tweede roman van Bregje Bleeker (1970) en in dit op waarheid gebaseerde boek vertelt ze het verhaal van haar moeder bij wie al op jonge leeftijd dementie werd geconstateerd. Het is een verhaal over onmacht en aftakeling, maar vooral óók een verhaal over liefde. Een verhaal over de wereld achter de dementie, over veranderende karakters en relaties en daardoor nieuwe perspectieven in tijden van dementie. Het is een verhaal over hoe je toch ook mooie en heel intieme momenten met elkaar kunt beleven.

Onvergetelijk CODA

Voor iedereen die in zijn of haar (directe) omgeving te maken heeft met dementie, organiseert CODA de eerste maandag van de maand Onvergetelijk CODA, interactieve rondleidingen door CODA Museum waarin het sámen beleven van een ontspannen middagje uit centraal staat. Op www.coda-apeldoorn.nl/onvergetelijk vindt u aanvullende informatie over dit programma en hoe u zich voor de rondleidingen kunt aanmelden.

Het programma voor beide avonden

19.30 uur Inloop met koffie of thee

20.00 uur Aanvang programma

21.30 uur Boekverkoop en signeren

22.00 uur Einde

Kaartverkoop

Kaarten voor beide avonden zijn nu al te koop in een aantal CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak en kosten € 10,00 voor CODA leden en bij besteding in Nawijn & Polak (niet-leden/losse verkoop € 12,50). Genoemde prijzen zijn inclusief een kopje koffie of thee vóór aanvang. Deze en andere informatie is ook terug te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/boekenweek, Facebook en Twitter.

Gratis Boekenweektas en Boekenweekmagazine voor CODA leden

CODA leden kunnen tijdens de Boekenweek – zolang de voorraad strekt – een Boekenweektas en het Boekenweekmagazine bij een van de CODA vestigingen afhalen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?