Beste paard van stal in Gigant “Perfect Horse”

18 oktober 2015 - 12 oktober 2015, om 15:15, Gigant

Door Redactie

Zondag 18 oktober vertoont Gigant éénmalig de documentaire “Perfect Horse”. In deze documentaire wordt deels uit de doeken gedaan hoe het beste paard ter wereld, de Lipizzaner, wordt gefokt en opgeleid. De documentaire van Hans Fels is gebaseerd op het succesvolle boek Dier, bovendier van Frank Westerman uit 2010 waarin de hoofdrol is weggelegd voor een lipizzanerhengst, een paard dat geliefd was bij machthebbers.

De film start om 15.15. Kaarten kosten €9,00/€7,00 (Vriend van Gigant) en kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.  

Met toewijding, vakmanschap en eeuwenoude kennis creëerden generaties van paardenfokkers een uniek paard naar perfectie – de Lipizzaner. Lipizzaners vertonen weekend aan weekend voor publiek hun rijkunsten. Alleen de absolute top haalt dit hoogste niveau en de lat ligt voor zowel berijder als Lipizzaner hoog.

De jonge hengsten worden in de groene heuvels van Bundesgestüt Piber, Oostenrijk gefokt en voorbereid op hun carrière. De film volgt de huidige Gestütleiter van Piber, Max Dobretsberger. Een man met een gepassioneerd hart voor paarden die werkelijk alles weet van het authentieke fokken van de beste Lipizzaners. Hij creëert – the perfect horse.

Maar de eeuwenoude kennis wordt beproefd door nieuwe inzichten in de genetica. Paarden worden gekloond en het DNA profiel wordt geanalyseerd en uiteindelijk gemodificeerd. De belofte is dat de genetica in staat zal zijn het paard dat eeuwenlang met vallen en opstaan zo gevormd werd, dat hij steeds beter op bevel kan dansen, capriolen en lavades maakt. Hoe ver zal men gaan om het perfecte paard te creëren? Regie: Hans Fels| Duur: 90 min.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?