Beuken in Gigant met Never Mind The Hype

22 maart 2014 - 24 maart 2014, om 21:00, Gigant

Door Redactie

Gigant

Gigant laat Apeldoorn graag kennis maken met nieuwe, knisperverse bands. Met de nieuwe clubavond Never Mind The Hype wil Gigant schuren, schmieren, knallen en beuken. Eén ding blijft daarbij leidend; er worden drie actuele, relevante en/of niet te missen bands gepresenteerd op één avond. Voor de eerste editie op zaterdag 22 maart gaat Gigant lekker garage en psychedelic on your asses, met de jonge garagehonden van Afterpartees, de te laat geboren hippies van Twin Shades en de genadeloze rock van podiumbeest Elle Bandita. Never Mind The Hype, just be part of it! De deuren openen om 20:30 en het programma start om 21:00. Kaarten kosten €10 en €8 voor Gigantleden.

Afterpartees
Na jarenlang de recalcitrante punkertjes uit te hebben gehangen komen de Limburgse jongens van Afterpartees er ondertussen eerlijk voor uit dat ze eigenlijk ook heel veel van popmuziek houden. Ook van jaren ’60 garage. Zelfs wat surf hier en daar. Niet makkelijk om zomaar mee uit de kast te komen, maar zulke dingen opkroppen is ook ongezond. Live willen ze vooral gewoon een feestje bouwen. Eerder deden ze dat al met succes op festivals als Noorderslag, Grasnapolsky en Into The Great Wide Open, ditmaal in de popzaal van Gigant.

Twin Shades
Twin Shades is een Nederlands/Belgische psychedelische rockband. Met snijdende gitaren en nummers die baden in een zee van galm, baant de muziek van Twin Shades zich een weg tussen garagerock en psychedelica, donker maar dansbaar. De band deelde in hun korte bestaan het podium met bands als Lumerians, Jacco Gardner en Allah Las en brachten deze zomer hun debuut EP uit. Deze vinyl bevat vijf songs opgenomen in verschillende settings en locaties tijdens hun eerste jaar als Twin Shades.

Elle Bandita
Sommige mensen zijn geboren om op een podium te staan. Elle is er één van. Vanaf haar 13e terroriseerde ze al met haar gitaar de Nederlandse podia, en na het versterken van bands als Bad Candy en The Riplets bracht ze in 2005 haar eerste solo-EP Love Juice uit. Al snel werd ze opgemerkt door menig boeker en bereikte op eigen kracht optredens op o.a. Popronde en Noorderslag. Of het publiek het leuk vond of niet maakte haar niet uit. Ze ging los op het podium en er werd achteraf hevig over gepraat. Love it or hate it. Ondertussen heeft ze getekend bij label PIAS en speelde ze op plekken als Lowlands, Paaspop en SXSW in Austin, Texas. Begin april komt haar nieuwe album uit. Vanavond neemt ze een keiharde, doorgewinterde band mee, bestaande uit (ex-)leden van o.a. The Devil’s Blood, San Andreas, Malkovich en The New Media. Haar nieuwe werk is, voorzichtig gezegd, dynamischer en muzikaler dan wat ze ooit heeft laten horen. Er is nu misschien ruimte voor een zachte noot, maar zoals altijd blijft ze genadeloos.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?