Bevrijdingsloop 17 april a.s. 2e paasdag

17 april 2017, om 15:30, Oranjepark, Apeldoorn

Door Agenda

Op maandag 17 april zal voor de 72e keer de bevrijding van Apeldoorn worden gevierd.
De Stichting bevrijding ’45 organiseert deze dag de bevrijdingsloop en het ontsteken van het bevrijdingsvuur in het Oranjepark.

Om 15.30 uur start de viering in het Oranjepark. Daar zal bij het monument De Man met de Vlag rond dat tijdstip de groep hardlopers uit Wilp aankomen.

Het bevrijdingsvuur wordt namelijk door lopers van AV ’34 in estafettevorm van Wilp naar Apeldoorn gebracht. In Wilp zijn in april 1945 de eerste Canadezen de Ijssel overgestoken, die later Apeldoorn zouden bevrijden. De hardlopers vertrekken in Wilp bij de kerk om 13.30 uur en volgen nu die route opnieuw naar het Oranjepark in Apeldoorn

Medewerking aan de viering wordt verleend door het Apeldoornse DAP en City of Apeldoorn Pipes and Drums. Daarnaast zullen er militaire voertuigen meerijden van de vereniging Old Army Cars.

Rond 15.50 uur zal burgemeester Berends na een korte toespraak, het bevrijdingsvuur ontsteken en zullen er nog bevrijdingsgedichten worden voorgedragen. In het programma is ook plek ingeruimd voor toepasselijke muziek.

Meer informatie over het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij
Werkgroep 17 april en 4 mei van de Stichting Bevrijding ‘45
Frans de Heus
Tel.: 06-33055269
e-mail: fransdeheus@hotmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?