Bezorg je kind een takkenweek

26 augustus 2013 - 30 augustus 2013, van 00:00 tot 23:59, Wijkcentrum ORCA in Orden

Door Redactie

Tussen 1 juli en 1 september 2013 wordt op 10 plekken in Gelderland een Takkenweek georganiseerd. De Takkenweken worden georganiseerd door KCG in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Tijdens de week gaan kunstenaars in de zomervakantie met een groep kinderen tussen de 10 en 12 jaar aan de slag met kunst en natuur.

De Takkenweken zijn speciaal bedoeld voor kinderen waarvan ouders een minimuminkomen hebben. De kunstenaars werken vanuit verschillende disciplines: beeldend, theater, film. Met de kinderen wordt samen naar een presentatie toegewerkt.

De Takkenweek in Apeldoorn is van 26 tot en met 30 augustus in wijkcentrum ORCA in Orden. Met theatermaker Bas Grömmel en Beeldend kunstnaar Marijke Brommer wordt er een toneelstuk gemaakt, waarbij de wijk Orden als safaripark centraal staat. Hoe vreemd en exotisch kan de eigen buurt zijn? Tijdens de Takkenweken documenteren de kunstenaars en de kinderen wat zij doen en maken met foto’s en filmpjes. Daarvan wordt op Facebook en op het Takkenblog verslag gedaan. De blog is te bereiken via takkenweken.wordpress.com

Om je kind op te geven voor dit dit project kun je een mailtje sturen naar takkenweekorden@live.nl. De kosten bedragen 10,- voor de hele week, inclusief eten en drinken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?